Vali yardımcısı koruma isteyen kadına 'en fazla ölürsün, hata sende' dedi: Gülşah öğretmen öldürüldü!

Van’dan raporlu olarak ailesinin yanına geldiği Konya’da, peşinden gelen eski erkek arkadaşı Hakan Başar tarafından öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk’ün mahkemeye verdiği dilekçe devletin kadın cinayetlerine bakışını bir kez daha ortaya koydu.

Eski erkek arkadaşı tarafından önceki gün öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk’ün, kısa bir süre önce Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun’dan yardım talep ettiği, Coşkun’un da kendisine, “En fazla ölürsün, ölümden kaçış yok” dediği ortaya çıktı.

DHA’nın haberine göre, Van’da sınıf öğretmeni olarak görev yapan 27 yaşındaki Gülşah Aktürk, Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde işçi statüsünde çalışan eski erkek arkadaşı 36 yaşındaki Hakan Başar’dan ayrıldıktan sonra, tehditlerine maruz kalması üzerine, ailesinin yanına gittiği Konya’da, geçen perşembe günü Başar tarafından öldürüldü.

Bir türlü tutuklanmadı
Öğretmen Gülşah Aktürk, eski erkek arkadaşı Hakar Başar’ın kendisini ölümle tehdit etmesi üzerine 1 Ekim 2012 günü Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip, ölümle tehdit edildiğini ve can güvenliğini olmadığını belirterek, koruma talebinde bulundu. Savcılık tarafından Aktürk Aile Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme 6 ay süreyle Başar’ın Aktürk’e yaklaşmasını yasakladı. Kadına şiddetin genç yaşta kurbanı olan öğretmen Gülşah Aktürk, bu karara rağmen Hakan Başar’ın tehditlerinden kurtulamadı. Polise başvuran Gülşah Aktürk’ün ifadesi üzerine işlem yapıldı Hakan Başaran hakkında Van 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davaya şikayetçi olarak katılım talebinde bulunan Gülşah Aktürk, 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya 26 Kasım günü dilekçesini vererek, aldığı 45 günlük raporla Konya’daki ailesinin yanına gitti. Ardından da peşini bırakmayan Hakan Başar tarafından 6 Aralık günü Konya’da öldürüldü.

En fazla ölürsün
Gülşah öğretmen bu dilekçede, hayatının tehlikede olduğunu belirterek, Başar’ın cezalandırılmasını, öncelikle de tutuklanmasını talep etti, yaşadığı kabusu da ayrıntılı olarak anlattı. Van Valisi ile görüşmek istediğini, ancak valinin kendisini milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Zafer Coşkun’a yönlendirdiğini belirterek, şunları anlattı:

“Durumu anlattık hayatımın tehlikede olduğunu söyledik o da bana, ‘en kötü ihtimal öleceğimi, ölümün hak olduğunu kaçış olmadığını, hiç olmadı istifa edebileceğimi yanımda biber gazı ile gezmem gerektiği gibi’ hiç de duyarlı olmayan, bizi daha da demoralize eden tavsiyelerde bulundu. Hatta ’böyle abuk sabuk insanlarla arkadaş olan kızlarımızda hata’ diyerek kısmen beni suçladı ve bizi gönderdi.” Gülşah öğretmen dilekçesinde, ’başıma geleceklerden Van Valisi, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorumlu olacağını’ anlattı, “Ölümüm halinde bu kurum ve şahıslara ailem tarafından maddi manevi tazminat davası açılmasını da belirtmek istiyorum” dedi.