Üresin hakkında suç duyurusu

Bir grup kadın, AKP'li belediyelere aile danışmanlığı yapan Sibel Üresin'in "Çok eşlilik yasal olmalı" sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

"Balyoz" davası tutuklusu İstanbul Bağımsız milletvekvekili adayı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan'ın da aralarında bulunduğu bir grup kadın, AKP'li belediyelere aile danışmanlığı yapan Sibel Üresin'in "Çok eşlilik yasal olmalı" sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet Adliyesi önünde toplanan kadınlar, "Burası Türkiye medeni bir ülke", "4 kadına geçit yok ülke gitmez geriye" sloganları attı.

Ardından grup adına basın açıklamasını okuyan İşçi Partisi Öncü Kadın Merkez Yürütme Kurulu üyesi Zerrin Öztürk, Sibel Üresin'in çok eşliliğin yasal olmasıyla ilgili sözlerini hatırlatarak, "Üresin'in ifadeleri, Cumhuriyetimizin temel felsefesini oluşturan Anayasamızın 10. maddesindeki kadının insan ve yurttaş olduğunu düzenleyen 41. maddesindeki aile içinde güvence altına alınmış kadın-erkek eşitliği düzenlemesine aykırıdır" dedi.

"Belediye yetkilileri de suç işlemiştir"
"Gerek Üresin gerek onu çalıştıran belediyelerin yetkilileri açıkça kanunlarımıza karşı suç işlemiştir" diyen Öztürk, "Üresin kadınlarımızın hukuk devletimizin çatısı altında kazandığı bütün hukuki kazanımları ve haklarını hiçe saymakta, ortadan kaldırılmasının önünü açmaktadır" diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından Üresin'le ilgili suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdi.

Adliye çıkışında konuşan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ise, Cumhuriyetin en zor kazanımlarından birisinin kadın hakları olduğunu ifade ederek, "Kadın haklarına bugün de, 2011 yılında bu derecede bir saldırıda bulunmayı biz Cumhuriyet kadınları olarak asla kabul etmiyoruz. Atatürk'ün devrimleriyle aydınlattığı ışıl ışıl yollara dinamitler döşemek istiyorlar. Biz bunlara izin vermeyeceğiz. Bunun için 25 kadın arkadaşımızla suç duyurusunda bulunduk" ifadesini kullandı.

(soL-Haber Merkezi)