"Üç çocuk doğuracağıma yemin ediyorum"

Bağcılar'da AKP'li belediye, evlenmek isteyen ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen yoksul gençlerin nikahını kıyarken çiftlere "En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma söz veriyorum" diye yemin ettirdi.

Bağcılar'da maddi imkansızlıktan evliliklerini ertelemek zorunda kalan 50 nişanlı çift, AKP’li ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen toplu nikah töreninde evlendirilirken ilginç bir "Evlilik Yemini" etti. Gelin ve damatlar ettikleri yeminde "En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma söz veriyorum" dedi. Böylece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği "en az üç çocuk doğurma" isteği, AKP’li belediyelerin tarafından nikah programlarına yemin şeklinde eklenmiş oldu.

Geleneksel 15'inci Toplu Evlendirme Şöleni'ni gerçekleştiren AKP’li Bağcılar Belediyesi, nişanlı olduğu halde evliliğini erteleyen toplam 50 çifti, kuaför, gelin arabaları, şehir turu, düğün yemeği masraflarını karşıladığı toplu nikah töreninde evlendirdi.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda yapılan şölenin açılış konuşmasını, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı gerçekleştirdi. Çağrıcı konuşmasında bir insan için en büyük zenginliğin aile olduğunu söyledi ve evlenen çiftlere bu zenginliği kaybetmemeleri tavsiyesinde bulundu. Başkan Çağırıcı, düğün şöleninin gerçekleştirilmesine maddi ve manevi desteklerde bulunan işadamlarına da teşekkür etti.

Çiftlerin nikahı, AKP’li İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve İbrahim Yiğit'in de nikah şahitlikleri eşliğinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından kıyıldı.

Toplu Düğün Şöleni ile evlenen 50 çift, nikah masasına oturmadan öce, mutlu bir yuva için seminere katılarak "Evlilik Sertifikası" aldı. Gelin ve damatlar, aldıkları sertifikanın ardından ise ayrı ayrı "Nikah Yemini" etti. Gelinler, "'En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma' ve 'Hesapsız alışveriş yaparak bütçemizi zorlamayacağıma'" şeklinde yemin ederken, damatlar da "'En az üç hayırlı evlat yetiştirmeye çalışacağıma', 'Cicim ayları kavramını ortadan kaldırıp seni bir ömür boyu mutlu edeceğime', 'Şans oyunları ve kahvehane kültüründen uzak duracağıma', "Özel günlerimizi unutmayacağıma', söz veriyorum" şeklinde yemin etti.

Zuhal Topal'ın sunuculuğunu yaptığı program, Kutsi'nin konseri ile sona erdi.

Şölene, AKP İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve İbrahim Yiğit, AKP Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Şakir Şahin, siyasi parti temsilcisi ile evlenen çiftlerin yakınlarından oluşan yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

(soL-Haber Merkezi)