Tayyip Erdoğan, kadınlara kollarını açmış

AKP İzmir İl Örgütü, seçimlerde İzmir’den yüksek oy alabilmek için “35 sarışın kadın” projesi geliştirdi. İzmir’de AKP’ye olan önyargıyı kırabilmek için 35 kadının Tayyip Erdoğan ile buluşturulması ve kadınların kafalarındaki soru işaretlerinin “giderilmesi” hedefleniyor.

Projenin dikkat çekmesi için böyle bir isim kullandıklarını ifade eden AKP Güzelbahçe İlçe Yönetim Kurulu üyesi Filiz Çetiner, kadınlar arasında, kumral, kızıl saçlı ve esmer kadınların da bulunduğunu belirtti. Söz konusu proje üzerinde iki aydır çalışma yaptıktıklarını belirten AKP İl Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Yerli ise, ‘bu projeyle Başbakan’ın büyük bir jest yaparak, kadınlara kollarını açtığını’ ifade etti. Yerli ayrıca, ‘Ben tanıdığım kadınlara mesaj atarak çağrıda bulundum ancak 3 haftada bana sadece 5 kadın geri döndü. Kadınlar, içki yasağı, mini etek gibi her türlü endişesini, sıkıntısını, eleştirisini Başbakan’a anlatabilecek. Bu önemli bir proje” dedi.

Bu “çılgın projenin” hazırlık aşamasının iki ay sürmesi, hazırlıklar tamamlandıktan sonra ise üç haftada sadece 5 kadının gönüllü olması nedeniyle, AKP İzmir İl Örgütü, seçimlere kadar 35 kadın bulamama sıkıntısıyla karşı karşıya. İl örgütünün yeni bir “çılgınlık” yapıp, kadınlara, saçlarını sarıya boyamaları için saç boyası dağıtacağından endişe ediliyor.

(soL-Kadın)