Şırnak'ta kadın cinayeti

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bıçaklanarak öldürülen ve 3 gün önce dere yatağında cesedi bulunan ve henüz kimliği tespit edilemeyen kadının tabutunu kadınlar teslim aldı. Tabutu mezarlığa taşıyan kadınlar, cenazeyi gözyaşları içinde toprağa verdi.

DHA'nın haberine göre İdil'de 3 gün önce bir çobanın dere kenarında bulduğu ve kimliği henüz kimliği tespit edilemeyen kadına Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Kimlik tespit çalışmaları süren kadına yapılan otopside 20 yaşlarında olduğu ve vücudunun çeşitli bölgelerinde dayak izleri olduğu ve 3 bıçak darbesinin tespit edildiği öğrenildi. Kadının yaklaşık 15 gün önce öldürüldüğü kaydedildi.

Sosyolog Yasemin İmeç, mezarlıkta yaptığı konuşmada, kadın cinayetlerini lanetleyerek, "Hükümetin Başbakanı'nın 'Kadın, çocuk demeden gereken yapılmalıdır' ve AİHM'in kadına yönelik şiddet davasında Türkiye'yi mahkum ettiği karar sonrasında söylediği, 'Biz herkesin başına bir polis dikemeyiz' sözleriyle kadına yönelik şiddet ve kadın ölümlerini desteklemektedir. Meclisiyle, hükümetiyle, yargısıyla içinde bulunduğumuz bu sistemin kadını koruyamayacağı açık ve nettir. Ulusal basının bu cinayetlere yaklaşımı da hükümetin bakış açısıyla örtüşmektedir. Haberlerin veriliş şekli, toplum nezdinde ölümleri sıradanlaştırmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve mücadelede toplumsal refleksin ve yaklaşımın önemine dikkat çekerek herkesi bu konuyla ilgili artık yeter demeye çağırıyoruz. Buradan bir kez daha kadınlara sesleniyoruz yalnız değiliz, ölümlere ve şiddete 'dur' demek için mücadele etmeliyiz. Şiddetin kaderimiz olmadığını bilmeliyiz" dedi.