Şiddet gören kadınların kimlik değiştirebilmesi için 'şartların olgunlaşması' gerekiyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, basın mensuplarının eşinden şiddet gördüğünü belirterek kimliğini değiştirmek için başvuru yapan bir kadına ilişkin sorusuna, "Herkes kimlik değiştiremez, kimlik değiştirmenin şartlarının oluşmuş olması gerekir" diyerek cevap verdi.

DHA'nın haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Borusan Holding işbirliğiyle başlatılan "Annemin İşi Benim Geleceğim" adlı projenin protokol imza törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Herkes kimlik değiştiremez"
Şahin, Konya’da 2 çocuk annesi 34 yaşındaki bir kadının gördüğü şiddet nedeniyle boşandığı eşinin hala peşinde olduğunu belirterek, eşinden kurtulabilmek için yeni kimlik istediğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“C.K. ile alakalı yönetmeliğimizi geçen hafta yayımladık. 6284’de kimler değiştirebilir, yaşam hakkıyla ilgili bir sorunu varsa, tanık korumayla ilgili İçişleri Bakanlığımızla beraber yönetmeliği hazırladık, yönetmeliğimiz çıktı, şimdi uygulamalarda iki bakanlık beraber gerekli takibi yapacak ve gereğini yapacak. Herkes kimlik değiştiremez, kimlik değiştirmenin şartlarının oluşmuş olması, bir mahkeme kararı gerekiyor. Mahkeme kararına göre de bizim yönetmelikte nasıl değiştireceği netleşmiş durumda. Biz de uygulamada takipçisi olacağız"