Şevkat-Der: Kadınlar silah alıp, talim yapsınlar

Şevkat-Der, 'Can güvenliği tehlikede olan kadınlar için devlet korumuyorsa, canınızı kurtarmak için kendi başınızın çaresine bakın' adıyla bir kılavuz yayınladı. Kılavuzda, kadınlara silah almaları ve silah kullanmayı öğrenmeleri salık veriliyor.

Şevkat-Der, 'Can güvenliği tehlikede olan kadınlar için devlet korumuyorsa, canınızı kurtarmak için kendi başınızın çaresine bakın' adıyla bir kılavuz yayınladı.

Dernek, kılavuzu yayınlamalarına gerekçe olarak, ilgili devlet organları ve hükümetin kadın cinayetlerini önlemek konusunda yeterli çabayı göstermemesini öne sürüyor ve kılavuzu yayınlamalarının bir zorunluluk olduğunu belirtiyor.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre Şevkat-Der, yeni yılla birlikte poligonlarda risk altındaki kadınların eğitiminde aktif olarak yer alacağını da belirtiyor. Dernek ayrıca ‘kadınların silahlanması’nı içeren önerileriyle ilgili kanun ve genelgelerin çıkması için de bugün TBMM, bakanlıklar ve partilere başvuracak.

O sizi öldürmeden siz onu öldürün
Dernek, ‘defalarca polise ve savcılığa başvurduğu halde korunmayan kadınlara’, son çare olarak, saldırganın ellerini, bir daha kullanamayacağı şekilde silahla ya da bıçakla yaralaması tavsiye ediliyor. Kılavuz, yaralamaklakurtulamayacağı bir durumda ise kadınlara saldırganı öldürmelerini söylüyor ilgili madde şu şekilde:

Eşinizin bir daha elini kullanması zor olacak şekilde yaralamaya yönelik silahlı, bıçaklı, eylemde bulunabilirsiniz. Bilekten vurmak kesmek gibi... (Hangi elini daha iyi kullanıyorsa o eline, ama iki eline yapılırsa daha garantili bir çözüm olur.) Yaralamayla kendinizi ölümden kurtaramayacağınızı düşünüyorsanız, potansiyel katil sizi öldüreceğine siz onu etkisiz hale getirme (öldürme-ağır yaralama) tercihinde de bulunabilirsiniz. Hele hele çocuğunuzu falan da öldürmeye kalkıyorsa hiç düşünmeden siz ondan önce davranın ve size saldıran potansiyel katili etkisiz hale getirmek için zaman kaybetmeden harekete geçin. (Potansiyel bir insan, bir insanı öldürmeye kalkarsa diğer kişi o insanı öldürürse Ceza Kanunu’nda ceza verilmiyor. Nefsi müdafaa vb.)