Sakarya'daki 'Utanç davası'na gizlilik kararı

Sakarya'da 14 yaşındaki Ö.C.'ye aralarında iki polis müdürünün de bulunduğu 34 kişinin cinsel istismarda bulunduğu "Utanç davası" bugün başladı. Mahkeme duruşmada gizlilik kararı aldı, duruşmaya sadece sanıkların ve avukatların katılmasına izin verildi.

Sakarya'da 3 ay önce 14 yaşındaki Ö.C.'ye, aralarında iki polis müdürünün de bulunduğu 31'i öğrenci 34 kişinin cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili davaya bugün Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada mahkeme gizlilik kararı aldı. Sanık ve mağdur avukatları dışında duruşma salonuna kimsenin alınmaması yönünde karar verildi.

Sanık isimleri ilk defa rumuzlu olarak yazıldı
Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ö.C.'ye tecavüz iddiasıyla ilgili Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 ayrı dava açıldı. Davanın bugün başlayan duruşmasında 16'sı tutuklu 1'i gıyabı tutuklu 34 sanıklı davada, "Cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar" suçlarından açılan 3 dosyanın da birleştirilmesine karar verilirken, duruşma ilanında yer alan sanık isimlerinin ise ilk defa rumuzlu olarak yazılması dikkat çekti.

Ö.C.'nin ifadesi video kaydıyla izletilecek
İlk duruşmada 16'sı tutuklu 33 sanık gelirken, davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, 14 yaşındaki Ö.C.nin anne ve babasının ifadesini aldı. Daha sonra ara veren mahkeme sanıkların kimlik tespitlerini yaptı. Duruşmaya olay sonrasında koruma altına alınan 14 yaşındaki Ö.C.nin katılmayacağı, mahkemede sosyal uzmanlar tarafından alınan videosunun izleneceği öğrenildi.

Polis ve sosyal uzmanların da hazır bulunduğu bir ortamda Ö.C.'nin ifadesinin alındığı, küçük kızın yeni bir tramva geçirmemesi için duruşmaya gelmeyeceği belirtildi.

60 yıl hapsi istendi
Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, yurtdışına kaçan polis müdürü N.Ş. hakkında, "Çocuğun basit cinsel istismarı, zincirleme çocuğun nitelikli basit istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" gibi suçlardan 60 yıl kadar hapis cezası istenirken, diğer polis müdürü E.T. için de "Zincirleme çocuğun cinsel istismarı, nitelikli hürriyetten yoksun bırakma" suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Diğer sanıklar için ise "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak, cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak" suçlarından ayrı ayrı olmak üzere 20 yıl ile 35 yıl arasında hapis cezaları talep ediliyor.