'Ö.C. davasının takipçisiyiz' imza kampanyası başlatıldı!

Sakarya'da 14 yaşındaki Ö.C.'ye cinsel istismar ve tecavüz suçundan yargılanan 34 kişinin "Utanç davası"nda mahkeme tüm tutuklu sanıklara verdiği tahliye kararı büyük tepki gördü. Kadın gazeteciler "Ö.C. davasının takipçisiyiz" adıyla başlattıkları imza kampanyasına destek bekliyor.

Sakarya'daki "Utanç davası"nda yargılanan tecavüzcülere çıkan tahliye kararı isyan ettirdi. İki polis müdürünün de aralarında bulunduğu 34 kişinin, 14 yaşındaki Ö.C.'ye cinsel istismar ve tecavüz suçundan yargılandığı davada mahkemenin Ö.C. için "rızasıyla" birlikte olduğu şeklinde gösterdiği gerekçe "insanlık dışı" olarak nitelendirildi.

Kadın gazeteciler imza kampanyası başlattı
Devlet koruması altında tutulan Ö.C.'nin yaşadıklarının duyurulmasının ardından kadın gazeteciler harekete geçmişti. "Kadın gazeteciler olarak davanın takipçisiyiz" başlığıyla yayınlanan ortak metinde, "Yeni N.Ç.ler yaşanmasın" diyerek davanın takipçisi olacaklarını ilan etmişlerdi. Yayınlanan ortak metin daha sonra imzaya açılmıştı.

Dün davanın görülen ilk duruşmasında tüm tutuklu sanıklara çıkan tahliye kararı ise tüyleri ürpertti. Büyük tepki gören kararın üzerine kadın gazeteciler "Takipteyiz" başlığıyla başlatmış oldukları imza kampanyasına tüm duyarlı kesimlerden destek bekliyor.

"Ö.C. davasının takipçisiyiz" imza kampanyasına destek olmak için tıklayınız.

(soL - Haber Merkezi)