Ö.C davasında utandıran karar: Tüm sanıklar tahliye edildi!

Sakarya'da 14 yaşındaki Ö.C’ye cinsel istismarda bulunan 35 kişinin yargılandığı davanın dün görülen duruşması sonrası tek tutuklu sanık dahi kalmadı.

Sakarya’da aralarında 2 polisin de bulunduğu 35 kişinin cinsel istismarına uğrayan 14 yaşındaki Ö.C.’nin davasında tutuklu tek bir sanık dahi kalmadı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 20'si tutuklu, 15'i tutuksuz 35 sanık ile avukatları katıldı. Yaklaşık 15 saat süren duruşmanın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Ne tecavüzü…
14 yaşındaki Lise öğrencisi Ö.C.’ye, aralarında iki polis müdürünün de bulunduğu 35 kişinin cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili davaya dün Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Duruşma öncesi adliye önüne gelen kadın örgütleri Ö.C.’ye destek verirken, cinsel istismar suçundan yargılanan sanıkların aileleri ise kadın örgütlerine, "Bizimkiler de çocuk. Ne tecavüzü" diye bağırdı.

Skandal karar: “Gizlilik”
Dün başlayan duruşmada mahkeme gizlilik kararı aldı. Sanık ve mağdur avukatları dışında duruşma salonuna kimsenin alınmaması yönünde karar verildi.

16’sı tutuklu 1’i gıyabı tutuklu 34 sanıklı davada ’Cebir kullanarak cinsel saldırıda bulunmak, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şeklinde çocuğa cinsel istismar’ suçlarından açılan 3 dosyanın da birleştirilmesine karar verilirken, duruşma ilanında yer alan sanık isimlerinin ise ilk defa rumuzlu olarak yazılması dikkat çekti.

Toplu tahliye olacakmış mesajı
Bu arada tahliye kararının açıklanmasının ardından sosyal medyada oldukça tartışılan konulardan birisi de kararın önceden tahmin edilmesi oldu. Bir twitter hesabından atılan mesajda "toplu tahliye olacak duyumları aldım" şeklinde bir ifadenin yer alması, "mahkemenin aldığı karar önceden belli miydi?" sorusunu akıllara getirdi.

(soL - Haber Merkezi)