Nejla Yıldız davası ertelendi

9 ay önce tehdit edildiği için savcılıktan koruma talep eden Nejla Yıldız'a devlet koruma sağlamamış ve Nejla Yıldız, Gazi Baltacı tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Baltacı'nın yargılanmasına dün 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Kızının eski sevgilisi Gazi Baltacı tarafından sokak ortasında öldürülen ve 9 aydır davası açılmayan Nejla Yıldız’ın davasının ilk duruşması görüldü. Adliye önünde basın açıklaması yapan kadın örgütleri davanın takipçisi olacaklarını, Baltacı'nın en ağır cezayı alması için mücadele vereceklerini belirttiler.

Adliye önünde basın açıklaması yapan Büro Emekçileri Sendikası ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Nejla Yıldız'ın ne ilk ne de son kurban olduğunu, devletin kadınları korumadığını ve Gazi Baltacı'ya en ağır cezanın verilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini, davanın peşini bırakmayacaklarını belirttiler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yaptığı açıklama da "Bizler kadınlara yaşatılan bu vahşetin ‘kader’ olmadığını biliyoruz. Boğulmaya çalıştığımız suskunluk sarmalını kırabilecek gücü kendimizde görüyoruz. Ve kadın cinayetlerini durduracak olan mücadeleyi ellerimizle ilmik ilmik örmemiz gerektiğini, elde edilecek kazanımların devlet tarafından hediye edilmeyeceğini, onları tırnaklarımızla söke söke alacağımıza da biliyoruz" denildi. Platform, kadın cinayetlerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Davanın ikinci duruşması ise 15 Eylül 2011 tarihine ertelendi.

(soL - Kadın)