Münevver Karabulut davasında karar çıktı

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Münevver Karabulut’un öldürülmesine ilişkin, sanık Cem Garipoğlu’nu, 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hayyam Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 sanığa 3'er yıl hapis cezası verildi.

Münevver Karabulut’un öldürülmesine ilişkin olarak, sanık Cem Garipoğlu, "çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, son sözü sorulan Cem Garipoğlu, "Çok üzgünüm, çok pişmanım, cezam neyse çekmeye razıyım" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Garipoğlu’nu, "çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan 24 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme, Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt'u, ''suçluyu kayırmak'', anne Tülay Makbule Garipoğlu'nu da ''suç delillerini gizlemek ve yok etmek'' suçlarından 3'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Davanın 14 Ekim tarihli son duruşmasında savcı mütalaasını açıklamış Cem Garipoğlu'nun "Tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. Garipoğlu suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için TCK'da bu tür suçlar için öngörülen "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilemiyor.

(soL - Haber Merkezi)