Mamak Belediyesi kadın sığınma evinin adresini açık etti

Mamak Belediyesi, kocası tarafından öldürülen Zülfü Öztürk'ün adının parka verilmesi talebini reddererken büyük bir hata yaparak gizli kalması gereken kadın sığınma evinin adresini açık etti.

muhalefet.org'dan Burcu Cansu'nun haberine göre Ankara Mamak'ta kocası tarafından katledilen Zülfü Öztürk'ün adı Mamaklı Kadınların talebine karşın bir parka verilmedi. Mamak Belediyesi, bu talebi reddederken, büyük bir hata yaparak kadın sığınma evinin adresini de açık etti.

Ankara Mamak’ta yaşayan Zülfü Öztürk 17 Eylül 2012 tarihinde kocası tarafından kurşunlanarak 36 yaşında katledildi. Öztürk’ün ölümünün ardından Mamaklı kadınlar seslerini yükselterek, kadına yönelik şiddetin simgesi olarak, Zülfü Öztürk’ün isminin ilçede bir parka verilmesi için imza kampanyası başlatarak, belediyeye başvurdu. Belediye Mamaklı Kadınların park talebini reddederken, vahim bir hata yaparak Mamak'ta bulunan kadın sığınma evinin adresini açık etti.

"Parkın isminin değiştirilmesinin ümit verici olacağını düşünüyoruz"
Zülfü Öztürk ile aynı kaderi paylaşmak istemediklerini belirttikleri, imza kampanyasında, Mamaklı kadınlar "Kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığı, her gün en az 5 kadının öldürüldüğü ülkemizde, bir daha kadına yönelik şiddet olaylarının yaşanmaması, yeni Zülfü’lerin katledilmemesi, için, ‘Kadın Cinayetlerini ve Şiddeti Durduralım’ diyerek bir kampanya başlattık. Zülfü’yü ve Zülfü nezdinde tüm kadınları yaşatmak için Zülfü’nün katledildiği evin önünde bulunan Güvendik parkının isminin Zülfü Kadın Yaşam Parkı olarak değiştirilmesinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi çabasında ümit verici bir adım olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Mamak Belediyesi "Zülfü Öztürk Kadın Yaşam Parkı" ismini reddetti
Yapılan bu çağrının ardından Mamaklı Kadınlar, katledilen Zülfü Öztürk'ün evinin yanında bulunan Güvendik Parkına "Zülfü Öztürk Kadın Yaşam Parkı" tabelası astı. Mamak Belediyesi önce parka asılan tabelayı söktü, yetmedi Mamaklı Kadınlara, Belediye Başkanı Mesut Akgül imzasıyla başvurularının reddedildiğini açıklandı.

Mamaklı vatandaşların göstermiş olduğu toplumsal birliktelikten dolayı memnun olduğunu belirten Akgül imzası taşıyan ret kararında, ayrıca şunlar yer aldı:

"Şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden Zülfü Öztürk Hanımefendi'nin isminin parka verilmesinden ziyade, gerek yurdumuzda gerekse Mamak İlçemizde başka Zülfü Öztürklerin de aynı kaderi paylaşmaması için önlemlerimizi önceden almalı, hem belediye hem de devletimizin bu tür imkanlarını kullanarak topyekün bir şeklide bu sorunu asgariye indirmeliyiz."

Ret kararında kadın sığınma evinin adresi açık edildi!
Ret kararında, Belediyenin kadınlara yönelik çalışmaları anlatılırken büyük bir hata yapıldı. Yanıtta adresi gizli kalması gereken kadın sığınma evinin adresi de açık edilerek "Mamak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mamak Dayanışma Merkezimiz Türkiye’de ilk olacak çalışmalardan birisi olan ‘Aile Okulu Projesi’ni gerçekleştirmektedir. Bu proje ile boşanmalardaki artışı engellemek, aile içindeki iletişim sorunlarını çözmek için eğitimler verilmektedir. Yine Türközü Mahallemizdeki ‘Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Konuk Evi’miz şiddete uğrayan yada uğrama riski bulunan kadınlarımıza her türlü hizmeti sunmaktadır" denildi.