KESK: '8 Mart resmi tatil olsun'

KESK üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde iş bırakarak 8 Mart'ın resmi tatil olması talebiyle eylem gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde KESK üyesi kadınlar, 8 Mart'ın resmi tatil olması talebiyle iş bırakma eylemi yaptı. Harbiye Orduevi önünde bir araya gelen kadınlar, "Kadın şiddetine son", "8 Mart resmi tatil olsun" dövizleri ve "KESK'li kadınlar serbest bırakılsın" pankartıyla Taksim Meydanı'nda yürüyüş düzenledi.

"Baskılara son verilsin"
Taksim Meydanı'nda yapılan eylemde basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Arzu Erdoğan, "Hem evde, hem işte çalışan kadınlara erken emeklilik, ev kadınlarına zorunlu sağlık sigortası ve 50 yaşında emeklilik, işyerlerinde çalışanların cinsiyetine bakılmaksızın kreş, erkek ve kadınları cinsiyetlendirmeyen eşit iş bölümü istiyoruz" diye konuştu.

KESK'li tutuklu kadınların serbest bırakılması ve sendikaya yönelik baskılara son verilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "İşyerinde, sokakta kadına yönelik cinsel taciz, tecavüz ve mobbing son bulsun. Başta cinsiyet ayrımcılığı olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa hazırlansın. Savaş politikalarına karşı, halkların özgürce yaşayacağı barış ortamı yaratılsın" şeklinde taleplerini dile getirdi.

(soL - İstanbul)