Kadınların sorunlarına çözüm kuran kursu

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Hizmet Çeşitliliği Projesi” adı altında, çalışan kadınlara akşam ve hafta sonu Kuran eğitimi vermeye başladı. Şu anda pilot olarak başlayan uygulama, başarılı olursa Türkiye’ye yayılacak.

AKP, kadına yönelik projelerde Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yaptığı çalışmalara öncelik vermeye devam ediyor. Diyanet şimdi de, çalışan kadınlara yönelik büyük bir proje için çalışmalara başladı. 8 ilde açılan Kuran kurslarında, akşam saatlerinde ve hafta sonları çalışan kadınlara ders veriliyor. 2011 yılında bu uygulama kapsamında 44 bin kadına kurs verilmiş. Talebin kalıcı olması halinde kursların kalıcı olacağı belirtiliyor.
Bugün Yeni Akit’te “Çalışan Kadınlar Diyanet’e Minnettar” başlığı ile verilen haberde, İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli’nin şu sözlerine yer verildi:

"Başkanlığımız, mesai saatleri içinde Kuran kurslarına gelemeyen çalışan vatandaşların akşam saatlerinde ya da hafta sonları Kuran kursu hizmetlerinden faydalanmayı istediklerini göz önünde bulundurarak, çalışanlar için özel bir kurs projesini pilot uygulama olarak başlattı."

(soL - Kadın)