“Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor”

Antalyalı Kadınlar, Gerçek Yaşam Öykülerini İstanbul Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 11 ay önce kadınların sorunlarını, taleplerini, korkularını, umutlarını ifade edebilecekleri bir alan olarak sahneyi kullanmaları için eğitici, öğretici ve cesaretlendirici "Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor" adlı projeyi başlattı.

Kırmızı Kalem Tiyatro Topluluğu ve T.C. MEB. Antalya Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nin desteklediği projede, özellikle kentin yoksul bölgelerinde yaşayan kadınların sosyal hayatın içinde yer alması hedefleniyor. Yetkililerin belirttiğine göre amaç, kadınların kamusal ve özel alanlarda karşı karşıya kaldıkları zorlukları sanat yoluyla toplumla paylaşmak, kadınların "durumu kabullenme" alışkanlığı yerine çözüm üretmeye yönelik davranışların geliştirilmesine katkıda bulunmak.

7 Aralık'ta İstanbul'da
Projeye katılan ev kadınları, gerçek yaşam öykülerini oyunlaştırdılar. Daha önce Antalya kent merkezinde ve çeşitli köylerde, son olarak da Rize'de sahnelenen Oyun, Müjdat Gezen'in daveti ile on birinci kez sahnelenmek üzere 7 Aralık'ta İstanbul'da olacak.

Yaş ortalaması 45 olan 35 ev kadını, 7 Aralık saat 20.00'da Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda "Bir Evet İki Hayır Arası Hayat" adını verdikleri Oyunlarını ücretsiz olarak sanatseverlerin beğenisine sunacaklar.

Sunuculuğunu Umut Oğuz'un yapacağı gecenin sonunda Müjdat Gezen, Ayla Algan, Işıl Özgentürk ve Meral Çetinkaya'ya kadın çalışmalarına ve tiyatroya verdikleri emekler için teşekkür plaketi sunulacak. Geceye Fikret Hakan, Hıncal Uluç, Aslı Omağ ve Ercüment Balakoğlu da katılacak.

(soL-Kadın)