Kadınlar kadın cinayetlerine karşı yürüyecek

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bugün saat 18.15’de Beyoğlu Tünel’den Taksim’e yürüyüş düzenleyecek.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün biraz daha arttığı Türkiye’de 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadınlar sokakta olacak. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bugün saat 18.15’de Beyoğlu Tünel’den Taksim’e yürüyüş gerçekleştirecek.

25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nde yapacakları yürüyüşü öldürülen kadınlara atfettiğini açıklayan Platform, öldürülen kadınların ailelerinin, avukatların ve aydınların bu kez kalıcı bir çözüm için yürüyeceğini belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun düzenleyeceği yürüyüşe, öldürülen Münevver Karabulut, Gülay Yaşar, Hülya Tazegül ve Esin Güneş'in aileleri ile Beren Saat, Azra Akın, Nur Sürer, Neslihan Acar'ın da aralarında bulunduğu kadın sanatçı ve oyunlar da katılacak.

(soL - Haber Merkezi)