Kadınlar Başbakan'a lanet etti

Başbakan Erdoğan'ın polisin saldırısı sonucu kalça kemiği kırılan Dilşat Aktaş için kullandığı 'Kız mıdır kadın mıdır bilemem' ifadelerine tepki gösteren kadınlar AKP'yi lanetledi.

Ankara'da Hopa için yapılan gösterilerde polisler tarafından dövülen Dilşat Aktaş için 'Polis panzerine tırmanan bir tane kız mıdır kadın mıdır bilemem' ifadesini kullanan Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren kadınlar Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. DİSK, KESK, TKP, ÖDP, EMEP, Halkevleri üyesi kadınlar ile Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Sosyalist Kadın meclisi üyeleri, 'AKP'den hesabı kadınlar soracak', 'Derenin başında, panzerin üstünde kadınlar vardır', 'Tayyip kork bizden kadınlar geliyor' sloganları eşliğinde dayanışma çağrısı yaptılar. Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, “Bu meydanları sizin gibi halk düşmanlarına, kadın düşmanlarına bırakmayacağız” dedi.

"Alanlarda olmaya devam edeceğiz"
AKP'nin sağ seçmen kitlesine kadın düşmanlığıyla seslenerek oyunu artırmayı hedeflediğini belirten Birol, “Kadın erkek eşitliğine inanmayan bir Başbakan'ın ve aynı zihniyeti paylaşan kadın düşmanlarının kendilerine dönük en ufak bir karşı çıkışta halka saldırırken kadınları hedef göstermesinden, kendi ikiyüzlü ahlak anlayışlarını topluma dikte etmeye çalışmalarından daha doğal bir şey olamaz” diye konuştu. Dayanışma çağrısı yapan Birol, “Ülkenin her köşesinde estirilen teröre karşı eşitlik ve özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

"Sonun Mübarek olacak Başbakan"
KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ise Erdoğan'a seslendi: “Başbakan arı, hayayı bir kenara bıraktı. Balonunu şişirmek için ağzına geleni konuşuyor. Diline, eline sahip çık diyen siz değil miydiniz, nerde dilinizin kemiği? Kadınlara, alın teriyle geçinenlere saldırmaktan vazgeç! Yoksa senin sonunda Mübarek olacak. Hakaretlere devam edersen senin dilinden konuşuruz Başbakan!”

Sosyalist Kadın Meclisleri, ÖDP'li Kadınlar ve Sosyalist Feminist Kolektif'ten birer temsilcinin de yaptığı açıklamanın ardından eylem sona erdi. Kadınlar, “Başbakan hazır olsun. Gördüğümüz yerde ayakkabılarımızı, yumurtalarımızı atacağız” dediler.

(soL-İstanbul)