Kadınlar, Ayşenur İslam'ın yargılanmasını istedi

Çağlayan Adliyesi'de koruma altındaki bir kadını ve koruma polisini öldürenlerle ilgili davada, avukatlar Kadın ve Aileden sorumlu Bakan Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme talebi reddetti

Çağlayan Adliyesi'de koruma altındaki bir kadını ve koruma polisini öldürenlerle ilgili davada, avukatlar Kadın ve Aileden sorumlu Bakan Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Mahkeme talebi reddetti

İstanbul Adalet Sarayı'nın giriş kapısında annesi Hanıme Arslan ve koruma polisi Emrah Taşdemir'i öldüren, bir özel güvenlik görevlisini de yaralayan Dursun Zehir ile babası Hızır Zehir'in yargılandığı davaya devam edildi. Tutuklu sanık Dursun Zehir, avukata duruşma salonunda küfür etti. Duruşma savcısı, cinayete azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile tutuklu yargılanan baba Hızır Arslan'ın tahliyesini istedi, mahkeme reddetti.

Koruma altındayken öldürüldü
Öldürülen Hanıme Arslan'ın ailesinin Avukatı Meriç Eyüpoğlu, Hanıme Arslan'ın korumasının yanında öldürüldüğünü hatırlatarak, “Devlet sorumluluğunun gereği gibi yerine getirmemiştir. Bu bakımdan sorumluluğunun gereği gibi yerine getirmeyen sorumlular hakkında, ki bu durumda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz. Kendisi devletin koruma altına aldığı kadınların öldürülmediğini iddia etmiştir. Bu dava dosyasında devletin koruma altına aldığı Hanıme Arslan bizzat öldürülmüştür. Bu nedenle biz bakan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Bakan şükretmişti
Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Nergis Şen okudu. Şen, “5 günde 8 kadının öldürüldüğü Temmuz ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, devletin korumasında hiçbir kadının öldürülmediğini 'şükrederek' açıkladı. Bir gazeteci adliye önünde öldürülen Hanıme Arslan'ın hatırlattı. Aile bakanı bu soruyu, 'O durum farklı' diye yanıtladı. Durumu farklıymış. Çünkü Hanıme bakanlık tarafından değil, emniyetin görevlendirdiği polislerce korunuyormuş. Oysa Hanıme hakkında çağrılı koruma kararı bakanlık inisiyatifi ile çıkarılmıştır" dedi.

Hanıme Arslan'ın ailesinin avukatları, duruşma sonrası bir basın açıklaması yaptılar. Hanıme Arslan'ın ablası Beyhan Aytürk'ün de katıldığı açıklamada konuşan Avukat Meriç Eyüpoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, bu duruşmada sanık olarak yargılanmasını istediklerini, ancak bu isteklerinin mahkemece reddedildiğini söyledi.

19 yaşındaki Dursun Zehir, 11 Mart 2014 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın çıkışında babasından boşanan annesi Hanıme Arslan'ı ve koruma görevlisi polis memuru Emrah Taşdemir'i öldürmüş, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i de yaralamıştı.