Kadın ve Ülke’de bu hafta sinemada kadın temsili konuşuluyor

<strong>Kadın ve Ülke’nin bu haftaki programına sinema yazarı Ece Özdemir ve Sinan Yusufoğlu konuk oldu. </strong>

Konuklarla Yeşilçam’dan günümüze sinemada kadının temsili konuşulurken, yeni dönem Türkiye sineması mercek altına alınıyor. Türkiye sinemasının üretken kadın yönetmenleri, Yeşilçam’ın uzlaşmacı-anne-eş modelini üretim halleri, kötü kadın imgesinin yeniden üretimi ve kadın temsilleri programda konuşuluyor.

Sinan Yusufoğlu:Çeşitli gazete ve dergilerde kültür sanat muhabirliği yaptı. Halen Yer Gösterici, Milliyet Sanat, Altyazı ve BirGün’e sinema yazıları yazan ve söyleşiler yapan Sinan Yusufoğlu, üniversite yıllarında başladığı sinema serüvenini kısa ve uzun metraj filmlerde yardımcı yönetmenlik ve senaristlik yaparak sürdürmektedir. İlk uzun metraj filminin senaryo çalışmalarını sürdüren Yusufoğlu, 2013 yılının ilk aylarında da yazar Ahmet Büke'nin "Sessizce Rakı İçtiler" öyküsünden uyarladığı kısa filmi çekecektir.

Ece Özdemir: Ankara'da yayın hayatını sürdüren Sekans Sinema Dergisi'nin yayın koordinatörü ve yazarıdır. Ankara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde doktora öğrenciliğini sürdürmektedir. Çeşitli film festivallerinde koordinatörlük görevini sürdürmektedir.

Programı dinlemek için Kadın ve Ülke

(soL - Haber Merkezi)