Kadın örgütlerinden "eşitlik bakanlığı" talebi

57 örgütün oluşturduğu Eşitlik ve Mekanizmaları Kadın Platformu Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın kaldırılarak yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmasına tepki olarak bir imza kampanyası başlattı.

Bir süre önce kadın erkek eşitliğinin sağlanması için ivedilikle iyileştirmeler yapılması ve yasalar çıkarılması talebiyle Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazan Eşitlik ve Mekanizmaları Kadın Platformu, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün yeni kurulacak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın altında konuşlandırılması girişimlerine karşı bir imza kampanyası başlattı.

Konunun önemine dikkat çeken platform üyeleri AKP hükümetinin seçimi bile beklemeden bakanlığı hemen kaldırabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle toplanan imzalar en kısa sürede Meclis'e iletilecek.

Bakanlığın, aileden bağımsız olarak kadın erkek eşitliğini sağlamakla görevli bir bakanlık olarak yeniden düzenlenmesinin talep edildiği imza metni ise şöyle:

"Basında yer alan haberlere göre hükümet, kadın ve aileden "sorumlu" bakanlığı kaldırarak, yerine "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" kurulması için hazırlıklarına başlamış durumda. Günde en az beş kadının öldürüldüğü, kadınların mecliste ve karar mekanizmalarındaki yok denecek oranda temsil edildiği yoksulluk, eğitim, sağlık gibi kriterler açısından dünya sıralamasında en diplerde yer aldığı bir ülkede, kadın erkek eşitliğini sağlamakla görevli tek mekanizmanın kaldırılması kabul edilemez. Açtığımız bu imza kampanyası ile bu girişimden vazgeçilmesini bakanlığın, aileden bağımsız olarak kadın-erkek eşitliğini sağlamakla görevli icracı bir bakanlık olarak yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Eşitlik Mekanizmaları Platformu olarak, burada toplanan imzaları Hükümete ve Meclisteki tüm partilere ileteceğiz."

(soL - Kadın)