Kadın öğretmenden cezaevi yoklaması

Kayseri Sarız Kaymakamı Onur Yeniay, ilçedeki kadın öğretmenleri 1 yıl boyunca, “cezaevinde kadın gardiyan yok" gerekçesiyle, üst araması yapmakla görevlendirdi. Kadın öğretmenler ayaklandı, genç kaymakam ise “karşı gelene soruşturma açarım” dedi.

Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Kayseri Kaymakamı Onur Yeniay, itirazda bulunan öğretmenler için, “edenler oldu, ´yazılı edin, ben de hakkınızda mülki amir emrine uyulmadığı gerekçesiyle soruşturma açayım´ dedim..." ifadelerini kullandı.

Haberde Sarız´da, kadın öğretmenlerin yanı sıra kadın sağlık memurları, teknisyenleri ve hemşireler de cezaevinde üst araması için görevlendirildiği, haftada bir gün (perşembe) 09.30-11.00 ve 14.00-15.30 saatleri arasında günde 3 saat cezaevinde görevlendirilen kadın memurlara mesai saatleri içinde görev yaptığı için ek ücret de ödenmediği belirtiliyor.

Görevlendirilen öğretmenlerin "üst araması yapmak istemiyoruz" çıkışına karşılık, Kaymakam’ın "hakkınızda soruşturma açarım" tehdidiyle karşılaştığı aktarılıyor.

(soL-Kadın)