Habertürk'ten tepki çeken manşet

Habertürk gazetesinin bugünkü sürmanşetinde, sedyede bıçaklanmış halde yatan bir kadının fotoğrafını yayınlaması tepkilere neden oldu. Gazetenin, satışları arttırma adına gazetecilik etiğini hiçe saydığı dillendirilirken, haberin kendisi kadına yönelik şiddettin ne boyutlara ulaştığını bir kez daha gösteriyor.

Habertürk gazetesi bugün sürmanşetten "Kadına şiddette son nokta" başlığı ile eşi tarafından sırtından vahşice bıçaklanmış halde olan bir kadının büyük boy fotoğrafına yer verdi. 2 çocuklu bir anne olan 38 yaşındaki Şefika Etik'in bıçaklanmış haldeki fotoğrafını yayınlaması nedeniyle Habertürk gazetesine tepki yükseliyor. Gazetenin, Etik'in 2 çocuğunu düşünmeden, tamamen satış kaygısıyla bu fotoğrafı bastığı belirtilerek tepki gösterilirken, sözkonusu olayın kendisi de kadına yönelik şiddetin hangi noktaya geldiğine acı bir örnek teşkil ediyor.

Şefika Etik yaşadığı ülkemizdeki durumu özetliyor
Haberde, kendisine şiddet uyguladığı için 19 yıldır evli olduğu İbrahim Etik'i terk eden 38 yaşındaki 2 çocuk annesi Şefika Etik'in, eşinin ısrarı üzerine eve geldiği ve bir kez daha şiddete maruz kalarak sırtından bıçaklandığı bilgisine yer verildi. Manisa'da gerçekleşen olay sonucunda, Şefika Etik'in hayatını kaybettiği belirtildi.

Alttaki iki haber ve manşet ile Türkiye fotoğrafı tamamlanıyor
Habertürk logosunun sağ ve sol tarafındaki iki haber, sürmanşetteki haber ile birlikte Türkiye'de toplumun içine sürüklendiği durum ve buna karşı siyasi iktidarın sadece göz boyamakla uğraştığını gösteriyor. Sol taraftaki "Travesti kardeşe 3 kurşun" başlığı ile verilen haberde, Gaziantep'te 27 yaşındaki Fevzi Ç.'nin, "travesti" olmasını gerekçe göstererek 24 yaşındaki kardeşi Ramazan Ç.'yi hastanede silahla ateş ederek öldürdüğü belirtildi. Haberde Fevzi Ç.'nin "Travestiydi, namusumu temizledim" sözüne yer verildi.

Habertürk logosunun sağ tarafındaki "Meclis'te bayan etek devrimi" başlıklı haberde ise kadın vekillerin etek giyme zorunluluğunun kaldırılmasına dair düzenleme haberleştirildi. Düzenlemenin "devrim" olarak nitelendirilmesi, bu haberin hemen üzerindeki sürmanşet düşünüldüğünde, gazetenin kadınların yaşadığı büyük sorunlar konusundaki samimiyetinin sorgulanmaya açık olduğunu gösteriyor.

Gazetenin anamanşetinde yer verdiği "Boyundan büyük laf etti - Sarko tribüne oynadı" başlıklı haber de, tıpkı AKP gibi Habertürk gazetesi yönetiminin de, ülkenin gerçek sorunları ile ilgilenmekten çok iktidarın şovuna katkıda bulunmayı önemsediğinin görüntüsünü verdi.

(soL - Haber Merkezi)