Eylem’i öldüren zihniyet bu sefer Eylem’i savunanları hedef aldı

Van'da üç yıl önce 7 aylık hamileyken kocası tarafından öldürülen Eylem Pesen'in ailesinin avukatları, dün görülen duruşmada sanıklar tarafından saldırıya uğraraken, saldırılar bugün yapılan bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Van'da 19 yaşındaki hamile eşini 10 yerinden bıçakladıktan sonra otomobille ezen Kerem Çakan ve yakınları dün görülen mahkemede Pesen’in avukatlarına saldırdı. Yapılan saldırıya karşı bugün bir basın açıklaması yapan Van Barosu çalışanları saldırıyı kınadı.

Saldırıyı kınamak üzere yapılan açıklamaya Van Barosu, VAKAD, İnsan Hakları Derneği, Van Tabipler Odası ve Mavi Göl YAKA Koop. destek verdi. Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Van Barosu'ndan Avukat Bedia Özgökçe, Pesen’in davasını Van Baro Başkanlığı adına Van Barosu Kadın Hakları Dayanışma Merkezi'nin ve Van Kadın Derneği’nin birlikte takip ettiğini dile getirdi.

Dün görülen davada sanık ve sanık yakınları tarafından davaya müdahilliklerinin engellenmek istendiğine dikkat çeken Özgökçe, duruşma öncesinde Avukat Müjde Tozbey Erden’in küfürlere maruz kaldığı ve ölüm tehditleri aldığını ifade etti.

Yine VAKAD üyesi Zozan Özgökçe’nin de adliyede hakaret ve küfüre maruz kaldığını vurgulayan Özgökçe, duruşma sırasında da sanığın kendilerini hedef alan saldırılarının duruşma tutanağına geçtiğini söyledi.

Yapılan bu saldırılar nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını belirten Özgökçe, “kadın hakları aktivistlerine ve meslektaşlarımıza yönelen bu saldırıları kınıyoruz. Eylem Pesen’i öldüren zihniyet erkek iktidarına yönelik hiçbir davranışı haz etmeyerek herkese saldırıyı kendinde hak bilmektedir. Kadın bedeni erkeğin tüm nefretini, öfkesini kusabileceği, istediği gibi hırpalayabileceği, ‘gerektiğinde’ vurabileceği bir nesne değildir” dedi.

(soL - Van)