Erkeklere 'elektronik kelepçe'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının tüm yönleriyle araştırılması ve incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) görevlendirdi.

AKP hükümeti döneminde kadına şiddette rekor artış yaşandı. Bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 çocuk doğurması istenen kadınların yaşadıkları sorunlar, hızla artarken konuyla ilgili göstermelik adımlar atılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, konunun araştırılması için DDK'ya görev verdi.

Açıklamada şöyle denildi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız, bu kapsamda, aile içi şiddetin kapsamı ve algılanmasındaki mevcut durumun analizi kadın ve çocuklara yönelik şiddetle
mücadelede politika, mevzuat ve kurumsal mekanizmaların etkinliğinin ve uluslararası iyi uygulama örneklerinin araştırılması aile içi ve dışı şiddete
maruz kalan ve risk altındaki kadın ve çocukların korunmasına,güçlendirilmesine yönelik sunulan adli, idari ve diğer hizmetlerin kalitesi ve etkinliğinin araştırılması gibi hususları ihtiva edecek şekilde konunun tüm yönleriyle birlikte, en geniş biçimde araştırılması ve incelenmesi amacıyla Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmişlerdir."

Elektronik kelepçe dönemi
Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eşine şiddet uygulayan ve evden uzaklaştırma cezası alan erkeğin "elektronik kelepçeli teknik izleme sistemi" ile takip edileceğini belirtti.

Kadınların haklarının kısıtlandığı ve kadınların erkeklerle eşit olmadığı yönündeki söylemin yetkililer tarafından dillendirildiği bir ortamda bu tür önlemlerin işe yaraması beklenmiyor.

(soL-Kadın)