"En çok kadın aday gösteren parti TKP ama kadın örgütlerinin haberi yok"

Hürriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce bugünkü yazısında kadınlara en çok yer veren partinin TKP olduğunu ancak kadın örgütlerinin bundan haberinin bile olmadığını yazdı.

Özdemir İnce 20 Nisan tarihli “Kadınlar Ne Yapmalı” başlıklı yazısında milletvekili aday listelerinde kadınlara en fazla yer veren partinin TKP olduğunu ancak kadın örgütlerinin bundan haberinin bile olmadığını vurgulayarak, “Adil olmak gerekirse, kadınlara en çok yer veren parti TKP ama kadın örgütlerinin bundan haberi bile yok. Seçmen sayısının yarısına sahip olan kadınlar, kadın dayanışması yanı sıra, eşitlik, adalet ve özgürlük için TKP’ye oy verseler gerçek bir devrim yapmış olmazlar mı?” diye soruyor.

Kadın örgütlerinin sadece AKP, CHP ve MHP’yi dikkate alan bir yaklaşımı olduğunu ortaya koyan Özdemir İnce Kendilerini Aldatmasınlar alt başlığında şunları söylüyor:

“KENDİLERİNİ ALDATMASINLAR
Benim ilgimi en çok “kadınlar davası”nın militanları çekiyor: Cumhuriyet gazetesinde (13.04.11) bir manşet:“Kadınlar aldatıldı!” Acaba, kadınlar kendi kendilerini aldatmasın?

Kadın örgütleri, kadınların seçilemeyecek yerlerde aday gösterilerek dolgu malzemesi niyetine kullanıldığınıileri sürüyormuş. 13.04.11 tarihli Hürriyet gazetesinde de aynı konuda bir haber var: “550 milletvekilininyarısına denk gelen 275 milletvekilinin kadın olması gerektiğini belirterek kampanya başlatan Haklı Kadın Platformu, açıklanan aday listelerindeki kadın sayısını yeterli bulmadı. Platformdan yapılan açıklamada, ‘12Haziran 2011 seçimlerinden sonra oluşacak parlamentoda kadınların eşit temsili sağlanamayacak’ denildi.”Anladığım kadarıyla, Haklı Kadın Platformu ve öteki kadın örgütleri AKP, CHP ve MHP’yi eleştirmekte.”
Faşizan çıkışlarıyla bilinen Osman Pamukoğlu’nun Genel Başkanı olduğu Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR)’nin bu tepkiye itiraz ederek en yüksek kadın milletvekili adayı sayısının 122 ile kendi listelerinde olduğunu iddia eden “Biraz araştırma ruhu, biraz da matematik kafası olan herkesin rahatça anlayabileceği gibi, şimdi soruyoruz, hangi parti en çok kadın aday çıkartmış?” sorusuna ise TKP’nin listelerindeki oranı vurgulayarak cevap veriyor. Kadın örgütlerinin anlaşılmaz körlüğünü de eleştirerek yazısını şöyle bitiriyor:

TKP’DEN 227 ADAY
HEPAR haklıdır. Ama kendisi de büyük bir haksızlık yapmış ve Türkiye Komünist Partisi’ni yani TKP’yi unutmuş. TKP 550 üzerinden 227 kadın aday göstermiş. Herhangi bir kota uygulaması yapılmayan aday listesindeki bu sayı yüzde 41 oranına eşittir. Yüzde 41 kadın, yüzde 59 erkek. Bu da yeterli değil! “Kadın”a göre paylar yüzde 50’şer olmalı

Adil olmak gerekirse, kadınlara en çok yer veren parti TKP ama kadın örgütlerinin bundan haberi bile yok.Seçmen sayısının yarısına sahip olan kadınlar, kadın dayanışması yanı sıra, eşitlik, adalet ve özgürlük için TKP’ye oy verseler gerçek bir devrim yapmış olmazlar mı? Yazımızda sözünü ettiğimiz siyasal partileri kadınlaraverdikleri öneme göre sıralayalım: TKP, HEPAR, CHP, AKP, MHP. Bu sıranın seçim sandığında gerçekleşmesi içinher şey kadınların elinde! Biraz dikkatli hesapla 275 kadın milletvekilini TBMM’ne sokabilirler!”