Eğitim-Sen Kadın Kurultayı ertelendi

Eğitim-Sen'in 4-5 Aralık'ta gerçekleştirileceğini duyurduğu 2. Kadın Kurultayı ertelendi. Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert ve Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik imzalı yapılan açıklamada, "KESK'teki taciz iddiaları ile ilgili sürecin tamamlanmasını, KESK'in tutumunun netleşmesini bekliyoruz" denildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) 4-5 Aralık'ta Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirileceği 2. Kadın Kurultayı ertelendi.

Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İsbert, "daha sağlıklı bir süreçte tartışabilmek" amacıyla erteleme kararı aldıklarını belirtti.

Yapılan açıklamada “Bilindiği gibi Genel Merkezimiz tarafından II. Kadın Kurultayımızın 4–5 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirileceği açıklanmış hem genel merkezimiz hem de şubelerimiz bu doğrultuda hazırlık çalışmalarını yürütmüştür. Ancak Merkez Yönetim Kurulumuz, KESK’te yaşanan gelişmeleri göz önüne alarak Kurultayımızı ileri bir tarihe ertelemenin daha doğru olacağına karar vermiştir” sözlerine yer verildi.

Alınan kararın, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek'in bir çalışana tacizde bulunduğu iddiasıyla başlayan tartışmalarla bir ilgisi olup olmadığı sorusu üzerine İsbert, "Erteleme kararı, kurultayımızı daha güzel bir ortamda yapmak ve daha güzel politikalar üretebilme arzumuzla ilgili… İddialar ve iddiayı ortaya atanlarla ilgili olarak Disiplin Kurulu'nun toplanmasını, KESK'in tutumunun netleşmesini, sürecin tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Konu hakkında KESK’li kadınların değerlendirmeleri ise şöyle:

Zübeyde Kılıç (Eğitim Sen Genel Başkanı): KESK Yönetiminden istifa eden arkadaşların görüşlerinin arkasındayım. Hem Eğitim-Sen, hem de KESK de bu tarz konularda kadının beyanı esastır görüşünü kabul eder. Ancak yaşanan bu olayda bu esas gözetilmemiştir. Bu nedenle bu istifalar yaşanmıştır. Ben de istifa eden arkadaşlar gibi düşünüyor ve onların görüşlerine katılıyorum.

Satı Burunucu Çalı (Tüm-Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı): Sıkıntılı günler geçiriyoruz. Çok zor günler geçiriyoruz hem yönetim kadrosu hem de üyelerimiz açısından. Bu nedenle konuşmak çok zor.

Oya Aydın (KESK eski hukuk danışmanı): İstifamın elbette bu olayla ilgisi var. Bir tutum göstermek için istifa ettim. Çok uzun süre KESK’in avukatlığını yaptım. Bu nedenle şu an konuşmama kararı aldım. Mağduru da tanıyorum. Onu da daha fazla yıpratmak istemiyorum. Belki ilerleyen süreçte konuya dair beyanda bulunacağım ama şu anda suskun kalmak istiyorum. Bunu doğru buluyorum.

(soL - Kadın)