Bu 14 Şubat, onların sevdiklerinden ayrılmalarının birinci yılı oldu

Sonradan "Sevgililer Günü" ilan edilen 14 Şubat günü, bundan tam bir sene önce Odatv editörleri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Soner Yalçın gözaltına alındı, tutuklandı. Barışlar'ın eşlerine, geride bıraktıkları bir seneyi sorduk.

Oda TV'ye geçtiğimiz sene yapılan baskınlarla birçok gazeteci gözaltına alındı. 14 Şubat 2011'de bir sabah operasyonuyla gözaltına alınan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun eşleri, geçirdikleri 1 seneyi soL'a değerlendirdi.

"Elbette her şey güzel olacak"
Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın eşi Aysel Pehlivan, eşinden ayrı geçirdiği bir senelik sürecin zor olduğunu belirterek, "Ama dayanıyoruz" diyor: "Elbette güzel günlerin geleceğine inanıyoruz. Şaşıyor insan tabii, eşiniz sadece mesleğini yapıyor."

"Hele 14 Şubat’ta böyle bir şeyi yaşamak beklenebilecek bir şey değildi" diyor Aysel Pehlivan, "Barış’ın motivasyonu hep yüksek, mesleğini iyi yaptığının farkında. Barış’ın motivasyonunu yüksek gördükçe biz de kolay uyum sağlayabildik sürece. Ama her halükarda zor, onsuz bir duruma alışmak da zor. Elbette her şey güzel olacak."

"Bu yıllar bizim en güzel yıllarımız"
Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun eşi Özge Terkoğlu, "Bu yıllar bizim en güzel yıllarımız" diyor. Özge Terkoğlu ise yaşadıklarını şu şekilde özetledi:

"1 yıl boyunca hayatta en sevdiğim insandan ayrıyım. Elbette dostlarımız, destek aldığımız insanlar var. Bu ayrılık zor ve acı ama aynı zamanda, bizi birbirimize çok yaklaştıran bir yıl da oldu. Bu yıllar bizim en güzel yıllarımız. Genç insanlarız, bu zamanlar elimizden gidiyor değil başımızın üstünde onurla taşıyacağımız, belki insanların hiç yaşayamadığı türde zamanlar diye düşünüyorum. Kendimiz için değil, memleketimiz için endişeleniyoruz. 1 yıldır özgürce konuşamıyoruz birebir paylaşamıyoruz ve ortak tutsaklık oluyor. Sevdiğiniz kişiyle ayrı konulunca kısa zamanda çok şey anlatmaya çalışıyorsunuz. Ben Barış’la her konuştuğumuzda onun daha özgür olduğunu düşünüyorum. Nazım’ın dediği gibi, 'ufak iş bizimkisi'… Bugünler geçecek, gönlümüz ferah birbirimize kavuşacağız."

(soL - Haber Merkezi)