Bedenime, Kimliğime, Emeğime Dokunma!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, İnsan Hakları Derneği ve Barış İçin Kadın Girişimi düzenlediği “<em>ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİ YÜKSELTELİM, VARLIĞIMIZI HİSSETTİRELİM YÜRÜYÜŞÜ</em>”ne çağrı yaptı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesinde kadınların uğradığı şiddete karşı farkındalık yaratmak ve tüm kadınları emeğine, bedenine, kimliğine sahip çıkmaya çağırmak üzere organize edilen yürüyüşün çağrıcıları çağrı metninde şunlara vurgu yaptı “Savaşın hakim olduğu, ölmenin ve öldürmenin meşrulaştırıldığı, temel insan hak ve özgürlüklerin, demokrasinin, ölümün karanlığında anlamsızlaştığı ortamlarda, kadın bedenine, kimliğine ve emeğine saldırıların daha da arttığı herkesçe bilinmektedir.”

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİ YÜKSELTELİM, VARLIĞIMIZI HİSSETTİRELİM YÜRÜYÜŞÜ” 9 Kasım’da İstanbul ve Hakkâri’den başlayıp 13 Kasımda Ankara’da sonlanacak. Yürüyüş esnasında “bedenime, kimliğime ve emeğime dokunma” sloganları ile her kentte öne çıkan bir kadın sorunu ele alınacak. Uğranılan her kentte oluşturulan dosyalar ile o kentten katılacak kadınlarla birlikte yürüyüş Ankara’da Başbakanlıkta sonlanacak.

Çağrı metninde ayrıca “Yaşamın her alanında hiçleştirilmek istenen biz kadınlar var olduğumuzu haykırabilmek için hep birlikte güçlerimizi, enerjimizi, seslerimizi birleştirelim istedik.” denilerek, herkesi yanlarında olmaya çağırdılar.

Yürüyüşe hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler KESK’ ten Gökçe OTLU: 0 533 510 58 83 ve Ankara Barış Girişimi’nden Şükriye: 0533 686 04 49 ile iletişime geçebilirler.

(soL-Kadın)