AKP yasaklıyor, sermaye vakit kaybetmiyor: Kürtaj Turizmi gündemde

Kumarhane yasağı ile "Kumarhane turizmi"ni keşfeden girişimciler, şimdi de yasaklanması gündem de olan kürtaj için "Kürtaj Turizmi”ni hayata geçirmeyi planladıklarını açıklıyorlar.

AKP’nin kadınlar üzerinden yeniden ürettiği muhafazakâr/dinci söylem çerçevesinde yavaşlayan nüfus hızına bulduğu çözüm kürtaj yasağı oldu. Kürtaj tartışmaları yoksul, dar gelirli kadınların merdiven altı işletmelerde sağlıksız yöntemlere başvurma riskini artırırken, zengin kadınlar için ise “Kürtaj Turizmi” olanağını ortaya çıkaracağı konuşuluyor.

Kumarhane yasağı ile "Kumarhane turizmi"ni keşfeden girişimciler, şimdi de yasaklanması gündem de olan kürtaj için "Kürtaj Turizmi”ni hayata geçirmeyi planladıklarını açıklıyorlar. Yılda 30-40 bin kişinin "Kürtaj turizmi" paketinden yararlanarak yurt dışına gidebileceğini Kırım'da yaptıkları ön anlaşmalarda fiyatın 300 euro olarak belirlendiğini ve bunun yıllık maliyetinin 900 milyon euro olabileceği tahmin ettiklerini ifade ediyorlar.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, kürtajın yasaklanmasının kendileri için "İş fikri" olduğunu ve Kırım'da 3 hastane ile ön anlaşma yaptıklarını, yasaklamanın hemen ardından "Kürtaj turizmi"nin başlatılabileceğini ifade etti.

Polatoğlu, "Kürtaj dâhil, 3 gece 4 gün 299 euro karşılığında Kırım'daki hastanelerin 3 tanesi ile anlaşma yaptık" dedi.

Turizm eski bakanlarından Bahattin Yücel ise, “Esas gelişme kürtaj turizminde değil, sezeryan turizminde olur. Özellikle Kıbrıs'a sezeryanla doğum yaptırmaya gidenler için turlar başlar" dedi.