AKP, “Hadım” cezasını seçimlerden sonraya bıraktı...

Önceki gün TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen, tecavüz suçlarına kimyasal kastrasyon (hadım cezası) uygulaması getirecek kanun teklifi bugün Komisyon’dan geri çekildi.

AKP’nin gerekçesi ise seçimler nedeniyle “yeterli zamanın” olmaması. AKP Grup yöneticileri, Meclis’in Cuma günü itibariyle tatile gireceğini belirterek, ilgili düzenlemelerin seçim öncesi tamamlanmasının mümkün olmadığını ifade ettiler.

Tecavüzcülere “hadım cezası” getirecek söz konusu yasa teklifi kamuoyunda büyük tartışmalar yaratmıştı. Ceza hukukçuları tarafından da eleştirilen yasa teklifinin, seçimler öncesi belli kesimlerde rahatsızlık uyandırabileceği nedeniyle mi teklifin geri çekildiği ise merak konusu.

“Hırsızlık yapanın elinin kesilmesinden farkı ne?”
İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal yasa teklifi ile ilgili “Ben testosteronların düşürülmesini öngören yasaya karşıyım. En ağır şekilde çocuk istismarcılarının cezalandırılmasından yanayız. Fakat insan onuruna yakışır cezalar olmalı bunlar. Bu tür cezaların geri dönüşü yoktur. İdam cezası gibi. Cezalar caydırıcı olduğu gibi faili topluma geri kazanmayı da amaçlar. Bunun Suudi Arabistan’da hırsızlık yapanın elinin kesilmesinden farkı ne” dedi.

Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu ise “Bu faillerin suçlu olmadığı ortaya çıkarsa hormon azaltıcı tedaviden sonra ‘Pardon’ mu diyeceksiniz? Deniz Gezmiş’i astınız. Şimdi yanlış oldu diyorsunuz. Onun gibi bir şey” diye belirtti.

(soL-Haber Merkezi)