16 yaşındaki genç kız imam nikahıyla 'satıldı'

Samsun'un Ayvacık İlçesi Yeşilçam Köyü'nde geçtiğimiz yıl kızlarını kendinden oldukça büyük birisine satmaya çalışan aile, bu kez de 16 yaşındaki kızlarını yine para karşılığında 35 yaşındaki H.B.’ye satmaya kalktı.

Samsun’da üvey babaları tarafından taciz edilen genç kızlar bir bir kendilerinden büyük kişilere para karşılığında satılmaya çalışılıyor.

Bir kızlarını "sattılar" şimdi sıra diğerlerinde...
Halk gazetesinin haberine göre, ailenin en büyük çocuğu olan A.Ö, başlık parası karşılığı istemediği biriyle imam nikahıyla evlendirildi. Daha sonra 40 bin lira karşılığı yine imam nikahıyla kendisinden oldukça büyük birisine “satılmak” istenen B.Ö. istemediği bu evliliği yapmak istemeyerek evden kaçtı.

B.Ö.’nün evden kaçmasının ardından olay ortaya çıkarken, B.Ö. Psikolog eşliğinde verdiği ifadesinde istemediği bir kişiye kendisini zorla vermek istediklerini ve üvey babasının kendisine cinsel tacizde bulunduğunu dile getirdi.

Amca A.Ö bu kez de diğer kız kardeş N.A.'nın para karşılığı satıldığını öne süren bir ihbar mektubu yazdı. 16 yaşındaki N.Ö.'nün imam nikahıyla Karşıdöngel Köyü'nden 35 yaşındaki H.B'ye satıldığını ileri sürdü.

Amca A.Ö. "Benim bir amca olarak bunlara gücüm yetmiyor. 3 yavrumu devlete emanet ediyorum. N.Ö.'yü kurtarın. Devlet himayesine alsın" diye yalvardı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Aksoy, konunun Kaymakamlık ve kolluk güçleri tarafından inceleneceğini ve psikolog eşliğinde küçük kızın ifadesinin alınacağını söyledi. Aksoy, "Kızın yaşı daha çok küçük. Evlendirilmek istenilen kişi oldukça büyük. Gereğini yapacağız" dedi.