TRT Fethullah’a, eğitim Diyanet’e teslim

Cehaletin din eğitimi eksikliğinden kaynaklandığını savunan Diyanet İşleri Başkanlığı, okuma-yazma kursları açarak “medeni dindarlık” eğitimi verecek. Diyanet TRT’de sayısı gün geçtikçe artan dini içerikli programları ise Fethullahçılara teslim etti.

Cehaletin din eğitimi eksikliğinden kaynaklandığını savunan Diyanet İşleri Başkanlığı, okuma-yazma kursları açarak "medeni dindarlık" eğitimi verecek. Diyanet, TRT'de sayısı gün geçtikçe artan dini içerikli programları ise Fethullahçılara teslim etti.

HABER MERKEZİ Diyanet İşleri Başkanlığı, "cehaletle mücadele" için, Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde dini içerikli okuma-yazma kursları düzenleyeceğini açıkladı. Kur'an kurslarında yapılacak yeniliklerle ilgili bilgi veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şevki Aydın, aile içinde kadının en önemli eğitici olduğunu, cehaletin de eksik din eğitiminden kaynaklandığını söyledi. Kur'an kurslarında ezberci olmayan, sorgulayan, "medeni dindarlığı" öğreten, kadın-erkek ayrımını ortadan kaldıran eğitim atağı başlattıklarını belirten Aydın, bu kurslardan ateistlerin bile çok memnun kalacağı iddiasında.

İşi olmayan kadın Kur'an kursuna gidiyor
Kur'an yaz kurslarının kur sistemi çerçevesinde yapılacağını kaydeden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Aydın, kız çocuklarının eğitim görmemesinin altında çok sakat bir din anlayışının olduğunu, kurslara katılanların yüzde 90'dan fazlasını kadınların oluşturduğunu belirtti. Evde oturan, çalışmayan kadınların Kur'an kurslarına gelerek eğitim aldığını ifade eden Aydın, Halk Eğitim Merkezleri'yle birlikte okuma-yazma kursları düzenlediklerini ve kızların okutulmasına yönelik kampanyalara da destek verdiklerini belirtti.

Diyanet kendi televizyon kanalını istiyor
Devlete bağlı televizyon kanallarındaki dini yayınların sayısı gün geçtikçe artıyor. Özellikle TRT'deki dini yayınlarda kadroların ve içeriklerin Fethullah Gülen'e yakın bir çizgiye doğru çekildiği haberlerinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı da görsel din eğitimi konusunda harekete geçti.

TRT'deki yayınları Fethullah'a kaptıran Diyanet, din eğitimini kendi bünyesinde bir televizyon kanalıyla sürdürmek için 2006 yılından bu yana uğraş veriyor. Başkanlık açıklamalarında sık sık, ABD ve Avrupa'daki örneklerinde olduğu gibi yalnızca din eğitimi yapan bir televizyon kanalı kurmalarının en doğal hakları olduğu savunuluyor. Televizyon kanallarındaki dini yayınların Gülen tarikatı kontrolüne geçmesine müdahale etmeyen Diyanet, bu konuda "her din görevlisi kendi dinini yaymakla mükelleftir" tezine dayanıyor.

Medya Fethullah'a, eğitim Diyanet'e havale ediliyor
Devlet televizyonlarındaki dini programların yalnızca saatleri artmadı. Kadroları, kıyafetleri, çekim yerleri ve içerikleri de, gün geçtikçe değişerek, Nur Cemaati anlayışına doğru kaydı. Bu dönüşüm yaşanırken sessiz kalan din işlerinden sorumlu başkanlık da, ülkedeki cehaletin din eğitimi eksikliğinden kaynaklandığını savunarak "yeni ve modern Kur'an kursları" açmaya girişti.

TRT'nin tamamında Gülen'in izi var
Devletin televizyon kanalında önce dini yayınlara müdahale eden Fethullah Gülen tarikatı, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin sayesinde, diğer programların kadrolarına da kendi çizgisine yakın kişileri getirerek TRT yayınlarını tümden gericileştirdi. Yayınlara AKP yanlısı isimler de damga vurdu. Sabah haberleri sunucusunun değiştirilmesi ve yerine AKP'nin onayladığı bir ismin getirilmesinin yanı sıra, sabah kuşağında okunan gazetelerin ilk sırasına Zaman oturdu. Gazete listesine ayrıca Vakit ve Millî Gazete de eklendi.