Hürcan Bulur'un duruşması görüldü: Cinayeti işleyen sanık tahliye edildi

26 yaşındaki Hürcan Bulur’un bir trafik kazasında yaşamını yitirmesine ilişkin davada katile tahliye kararı çıktı. Zanlı, taksirle adam öldürme suçundan 6 yıl 3 ay ceza aldı.

Haber Merkezi

26 yaşındaki Hürcan Bulur’un bir trafik kazasında yaşamını yitirmesine ilişkin davanın 2. duruşması bugün Ankara 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

24 Ağustos Perşembe akşamı meydana gelen trafik kazasında yaşamını kaybeden Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Hürcan Bulur henüz 26 yaşındaydı. Görgü tanıklarının ifadesine göre 160 km hızla gelen şoförün yaya geçidinde çarptığı Hürcan Bulur, metrelerce sürüklenmiş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmişti. 

Katil zanlısına tahliye!

Hürcan Bulur'un avukatları olası kasıt olduğunu belirterek mahkemenin değişmesini ve dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilmesini talep etti. Aynı zamanda tutukluluğun devamı talepler arasındaydı.

Avukatlar kaza sırasında katil zanlısının aşırı hız yapmasından dolayı Bulur'u metrelerce sürüklediğine işaret etti. Katil zanlısının önceki duruşmada "Duramayacağımı düşünüp frene basmadım. Hiç sürüklemedim" dediği hatırlatıldı. Duruşmada dinlenen tanıklar, çok şiddetli bir ses duyduklarını ve aracın süratli bir şekilde gittiğini anlattı. 

Ancak mahkeme heyeti görevsizlik talebini kabul etmedi. Sanığın taksirle adam öldürdüğüne kanaat getirerek 6 yıl 3 ay ceza verdi. Sanığın tahliyesine karar verildi.

Hürcan Bulur'un avukatları konuyu bir üst mahkemeye taşıyarak itiraz edeceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler.

'Tesla'dan gelen rapor bilirkişi raporunu doğruluyor'

Konuya dair daha önce soL'a konuşan dava avukatlarından Aydın Yürek "Tesla'dan gelen rapor bilirkişiyi doğruluyor. Zira rapora göre 100 metrelik bir fren mesafesi için aracın ortalama 160 km hızla gidiyor olması gerektiği belirtiliyor. Tesla'nın ilettiği rapor 100 km hızla giden aracın 41 metrede durabileceğini söylüyor. Bu rakamlar da bilirkişi tarafından belirtilen aracın tahmini 140 km hızla gittiğine dair varsayımı güçlendiriyor" diyor.

Ne olmuştu?

Olay, 24 Ağustos Perşembe akşamı meydana gelmişti. Olay yerindeki görgü tanıkları da emniyetteki tanık ifadelerinde aracın 160 km hızla gittiğini ve Hürcan Bulur'a yaya geçidindeyken çarptığını ifade ederken, aracın makas atarak geldiğini belirtmişti. 

Yine görgü tanıklarının verdikleri ifadeye göre; kazayı yapan Ö.S'nin kazadan hemen sonra birçok telefon görüşmesi yaptığı ve çevredeki görgü tanıklarına kazayı yaptığı sokağın adını sorduğu belirtiliyor. Kazayı yapan Ö.S'nin telefonla yaptığı görüşmede, konuştuğu kişiye kazayı kendisinin yaptığını, suçun kendisinde olduğunu, 160 km hızla gittiğini ve bu nedenle duramadığını söylediği ifade ediliyor.

Mahkemede hızının düşük olduğunu ifade eden Ö.S'ye ilişkin ikinci kez hazırlanan bilirkişi raporu ise cevap niteliğinde. Dava avukatlarının soL'a ilettikleri belgelerde bilirkişi raporuna göre eğer araç iddia edildiği gibi yavaş gitseydi fren izinin metrelerce uzunlukta olamayacağı, çarptığı kişiye böylesi bir zararı veremeceği ifade ediliyor. Bilirkişi tarafından hazırlanan ikinci raporda ise aracın Hürcan Bulur'a çarptığı sıradaki hızının saatte 140 Km  olduğu tahmin ediliyor.

Hürcan Bulur'un dostları 17 Aralık Pazar günü saat 16.00'te Ankara'nın Batıkent semtindeki Meydan AVM önünde yapacakları eyleme tüm Ankaralıları davet etti. 

TKP Ankara: Hürcan ve Umut için mücadelemiz büyüyerek devam edecek

Türkiye Komünist Partisi Ankara Örgütü, Hürcan Bulur’la ilgili açıklama yaptı. 17 Aralık Pazar günü 15:00’de Batıkent Meydan AVM’de eylem çağrısı yapıldı, “Biliyoruz, bu düzen onların düzeni, bu düzen cinayet işleyen zengin çocuklarına özgürlük verenlerin düzeni… Ama bilsinler ki bu düzeni er ya da geç onların başına yıkmak için, Hürcan ve Umut için mücadelemiz büyüyerek devam edecek” denildi.