Yunanistan'da komünistler oylarını artırdı

Yunanistan'da haftasonu ilk turu yapılan yerel seçimlerde, komünistlerin oyu arttı. Oy artışı yaşayan bir başka parti ise, faşist Altın Şafak oldu.

(soL - Dış Haberler) Yunanistan'da yerel seçimlerin ilk turu tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Yeni Demokrasi, SYRIZA ve PASOK'un oyları düşerken Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve faşist parti Altın Şafak oylarını artırdı.

Atina'yı da içinde barındıran ve Yunanistan seçimlerinde her zaman belirleyici bir yer tutan Attika bölgesinde, SYRIZA adayı Rena Dourou yüzde 23.8'le birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada ise PASOK'un desteklediği Yannis Sgouros yer alıyor. KKE ise Attika bölgesinde yüzde 10.6, Atina'da yüzde 7.4 oy aldı.

KKE, Kuzey Ege'de yüzde 14.7, İyonya Adaları'ında yüzde 11.4 ve Selanik'te yüzde 10.4 oy aldı. KKE Patras, Haydari, İkarya ve Petroupolis'te yüzde 10'un üzerinde oy aldı.

Yerel seçimlerin ilk turunda oy artışıyla dikkat çeken diğer parti ise faşist Altın Şafak oldu. Faşist parti, Attika bölgesinde yüzde 11.1, Atina'da ise yüzde 16 oy aldı.

Yunanistan'da yerel seçimlere partiler değil, adaylar katılıyor. Seçimlerin ikinci turu, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin de yapılacağı 25 Mayıs'ta gerçekleşecek.