Yunanistan Komünist Partisi: '2013 halkın kurtuluşunun yılı olsun'

Yunanistan Komünist Partisi yayınladığı yeni yıl mesajında, 2013'ün halkın kurtuluş yılı olması gerektiğinin altını çizdi.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) bir yeni yıl mesajı yayınlayarak halkın yeni yılını kutladı ve sınıf mücadelelerinin keskinleşeceği bir yıl olacak olan 2013’ün halkın kurtuluş yılı olması gerektiğinin altını çizdi. KKE’nin yeni yıl mesajının satırbaşları şöyle:

- KKE, 19. Kongresi ile işçi sınıfı ve halk için daha yetenekli ve daha güçlü olma yolunda, günün görev ve taleplerini karşılamak amacıyla, işçi sınıfının hakları ve hiç bir zaman bu denli güncel ve zorunlu olmamış olan sosyalizm adına kararlı biçimde ilerliyor.

- KKE, halkın kendisinin barbarca önlemleri püskürtebilmesi, işsizleri ve yoksul halk ailelerin korunabilmesi amacıyla tüm gücünü 2013’ün halkın kurtuluş yılı olmasına, emekçi-halk hareketinin yeniden doğuşu ve yeniden şekillendirilmesine vermektedir.

- Emekçiler, gençler ve kadınlar, kapitalist rekabete ve ülkenin AB içinde kalmasına ne kadar çabuk hayır derse, halk yalnız günlük mücadelelerdeki gelişmeleri değil krizden halkın yararına bir çıkışın koşulların oluşmasını da belirleme konusunda o kadar muktedir olacaktır.

- KKE, halk mücadelesinin güçlenmesi noktasında günümüz işçi sınıfının sınıf örgütlenmesi ve çizgisi dahilindeki erdem ve yeteneklerinin bilincindedir. İşçi sınıfı, gelecek vaat eden halkın karşı saldırısının örgütlenmesi için güçlü halk ittifaklarının inşasına katkıda bulunmalıdır.

(soL-Dış Haberler)