YKP ve TKP'den ortak Nazım anması

Yunanistan Komünist Partisi ve Türkiye Komünist Partisi ortak bir etkinlikle, Yunanistan'ın Komotini (Gümülcine) şehrinde Nazım Hikmet anması gerçekleştirdi. Anmaya TKP heyeti ile birlikte sanatçı Emin İgüs de katıldı.

(soL - Haber Merkezi) 22 Şubat Cumartesi saat 18.30’da, Komotini (Gümülcine) Sosyal İdare Binası Oditoryumu’nda Nazım Hikmet için YKP ve TKP ortak bir anma etkinliği gerçekleştirdiler. Açılış konuşmasını YKP’nin Doğu Makedonya ve Trakya Bölge sekreteri Dimitris Papatolidis’in gerçekleştirdiği etkinlikte, TKP heyetine sanatçı Emin İgüs eşlik etti.

Nazım Hikmeti anmak ve mücadelesini yükseltmek için düzenlenen etkinlikte, Türkiye’de haziran direnişinde öldürülen gençlerin isimleri de tek tek sahneden okundu. Anılarının ve mücadelelerinin yaşatılacağına söz verildi.

Her iki ülkede yaklaşmakta olan yerel seçimlere değinilirken,Tükiye’nin ilk komünist belediye başkanı olmaya hazırlanan Sevra Baklacı’ya selam ve başarı dilekleri gönderildi.

Nazım şiirleri ve şiirlerinden bestelenmiş şarkılar ile kısa bir tiyatro gösterimi ile devam eden etkinlik, sanatçı Emin İgüs’ün verdiği konser ile son buldu.

TKP heyeti yaptığı değerlendirmede, etkinliğin başarıyla gerçekleştiğini, etkinlik öncesi Komotini (Gümülcine) ve Ksanthi’de (İskeçe), Batı Trakya Tüklerinin yoğun olarak yaşadığı köy ve mahallelerde yapılan çalışmalara katıldıklarını, etkinlik sonrası da azınlık temsilcileri ile karşılıklı kısa değerlendirmeler yapma fırsatı bulduklarını ifade ettiler.