Venezuela KP: Zafer yeni sorumluluklar veriyor

Venezuela Komünist Partisi (VKP), seçimlerin Chavezci sosyalist-komünist ittifakın zaferiyle sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, Venezuela işçi sınıfına seçime katılımları ve devrimci sürece verdikleri destek için teşekkür etti. Açıklamada halkın desteğinin, partiye yeni görevler verdiği belirtildi.

Venezuela Komünist Partisi, Venezuela'da haftasonu yapılan ve Chavez'in zaferiyle sonuçlanan seçimleri değerlendirdi. Parti tarafından yayımlanan açıklamayla devrimci sürecin devam ettiğini belirtilirken, halkın VKP’yi destekleyerek anti-komünist kampanyalara en güzel cevabı verdiği vurgulandı.

“26 Eylül Zaferi” olarak adlandırılan seçim zaferine ilişkin değerlendirmede bulunan VKP, seçimleri değişim süreci içerisinde bir sınav olarak tanımlarken, açıklamada, seçimlerin neticesi ve halkın yoğun katılımından memnun oldukları ifade edildi. Açıklamada, “Seçimler gösterdi ki, etkinliği, teknolojisi ve tarafsızlığı daha önce kanıtlanmış Ulusal Seçim Kurulu halkın güvenini temin etti” denildi.

Radikal sağın sabotaj girişimlerine rağmen Venezuela halkının birlik içinde olma yetisini gösterdiğinin ifade edildiği açıklama şöyle:

“Partimiz, devrimci güçlerin Ulusal Meclis’te üçte ikilik çoğunluğa ulaşmamasının farkındalığıyla, bazı özel pozisyonlarda bulunan burjuva politikacılarının savunduğu ekonomik çıkarları ve halk iktidarına müdahale etmek adına yer alan 'özgürlükçü sivil toplum örgütlerine' karşı mücadele etmeyi savunmaktadır. Bunun için, sosyal adaletin kentlerdeki ve tüm ülkedeki işçiler için yaygınlaşması, ulusal bağımsızlık ve VKP’nin tüm bağlılığı ile çaba sarf ettiği sosyalist inşanın kabul görmesi için daha yaygın bir seferberlik ve mücadelede ısrar ediyoruz.

Emperyalizmin desteklediği gericiler zaaflarımızdan faydalanıyor
"Seçim sonuçları aynı zamanda gösterdi ki, emperyalizmin desteklediği gerici güçler, doğal olarak, Başkan Hugo Chavez liderliğinde, partileri, sosyal hareketleri ve toplulukları içeren kolektif yapının altını çizdiği bağımsızlığa giden yolda gösterilen zayıflıklardan ve hatalardan faydalanıyor, avantaj sağlıyor.

"Venezuela halkına ve emekçilere, anti-komünist kampanyalara rağmen 'kızıl horozu' (VKP’nin sembolü) tercih ederek, devrimi destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Bu destek, işçi sınıfı, köylü, öğrenci ve halk için, bizi, Venezuela Komünist Gençliği ve Partisi’ni sosyalist devrimci perspektifte daha da ileriye taşımak için görevlendiriyor.”

VKP ve PSUV ittifakı
VKP seçimlerde Chavez liderliğindeki Venezuela Birleşik Sosyalist Parti (PSUV) ile birlikte Devrimci İttifak’ta yer aldı. Yüzde 66.45’lik oranla rekor düzeyde katılım sağlandı. Sosyalist-Komünist ittifak Aragua, Barinas, Bolivar, Carabobo, Cojedes, Delta Amacuro, Distrito Capital, Falcon, Guarico, Merida, Monagas, Lara, Portuguesa, Trujillo, Vargas Yaracuy, Miranda ve Sucre’de zafer kazandı.

(soL - Dış Haberler)