Venezuela, Filistin için eylemdeydi: Diren Filistin

Venezuela'da başkent Karakas ve diğer kentlerde, Filistin'e destek mitingleri düzenlendi. Filistinli çocuklar, Maduro'nun "şefkat evleri" çalışmasıyla, Venezuela'da büyüyebilecek.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Filistin'e destek mitinglerine çağrısına katılım ülke genelinde yoğun oldu. Venezuela'nın Filistin elçisi Linda Ali'nin de bulunduğu mitinge katılım çok büyüktü.

Mitingte başkent Karakas'ın yaklaşık iki milyon nüfusa sahip Libertador semtinin Belediye Başkanı Jorge Rodriguez bir konuşma yaparak, Nicolas Maduro'nun şefkat evleri çalışmasıyla Filistinli yetim çocuklara sahip çıkacaklarını dile getirdi, "Filistinli çocuklar, Venezuela artık sizin de vatanınızdır" dedi.

Belediye Başkanı Jorge Rodriguez, insanlığı katliam ve soykırım karşısında sessiz kalmamaya davet etti.

"Filistin halkı yüz yıllardır bizi tarihiyle, kültürüyle, edebiyatıyla beslemiştir, maalesef şimdi de kanıyla besliyor, dünyadaki her insanın vicdanına artık Filistinli'nin kanı sıçramıştır, Filistinli'nin kanı artık her bir Venezuelalı'nın kanıdır" diyen Rodriguez "Yalnız değilsin Filistin" diye seslerini yükselteceklerini söyledi.

Venezula halkının "Chavez'in evlatları burada, diren Filistin" dediği mitingten görüntüler şöyle