Uluslararası komünist dergi toplantısı Atina'da yapıldı

Komünist partilerin ortak uluslararası dergisi için katılımcı partiler Atina'da toplandılar.

3 yıl önce bir grup komünist parti tarafından devrimci marksist-leninist teoriyi geliştirmek için, partiler arasında tartışma kanalları açmak, ortak bir devrimci kültür yaratmak amacıyla oluşturulan platformun ürünü olarak yayınlanan Uluslararası Komünist Dergi'nin (International Communist Review) katılımcı partilerinin yönetimleri Atina'da bir araya geldiler. Toplantıda kapitalist kriz koşullarında devrimci komünist partileri arasında işbirliğini geliştirmek, işbirliğinin yeni kanallarını yaratmak, çalışmalara yeni komünist partileri katmak konuları ele alındı.

Uluslararası Komünist Dergi'de Türkiye Komünist Partisi'nin yanı sıra Belçika Emek Partisi, İspanya Halklarının Komünist Partisi, Letonya Sosyalist Partisi, Macaristan Komunist Partisi, Lüksemburg Komünist Partisi, Rusya Komünist İşçi Partisi, Meksika Komünistlerinin Partisi, Ukrayna Birleşik Komünist Partisi, Venezuela Komünist Partisi ve Yunanistan Komünist Partisi yer alıyor.

Toplantı Atina'da 13'üncüsü gerçekleştirilen Komünist ve İşçi Partilerinin Uluslararası Toplantısı öncesinde gerçekleştirildi.

(soL - Atina)