'Türkiye’nin ambargosu Suriye Komünist Partisi’ne ilgiyi artırdı'

Ankara Havası programının bu haftaki konuğu Suriye Komünist Partisi’nin Kürt asıllı milletvekili ve Siyasi Büro sözcülerinden Abdullah Halil idi. Sosyalizm Kazanacak etkinliğinin değerlendirildiği programda Halil, Suriye Komünist Partisi’nin izlediği politikaya ilişkin ayrıntılı bilgiler veriyor.

soL Radyo'daki Ankara Havası programının bu haftaki konuğu Suriye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Abdullah Halil. TKP'nin 2 gün önce Pazar günü Ankara'da düzenlediği 'Sosyalizm Kazanacak' sloganı ile düzenlediği etkinlik için Türkiye'ye gelen Halil, Ankara Havası programında ülkesinde yaşananlara dair önemli bilgiler verdi.

Programda Halil şu sorulara yanıt veriyor:

- Suriye’de yaşananları Suriye Komünist Parti nasıl tanımlıyor? Muhalefet nereden besleniyor?
- Suriye halkını yoksullaştıran neo-liberal politikalar aynı hızda devam ediyor mu? Mevcut koşullarda geri dönülmesi söz konusu mu?
- Arap Baharı ve emperyalizmin bölgeye müdahalesi göz önünde bulundurarak bir mezhep savaşı olasılığı var mı?
- Suriye’deki Kürt toplumunun konumu bu koşullarda nedir ve nereye evrilebilir? Suriye Komünist Partisi’nin Kürt politikası nedir?
- AKP iktidarının yaptırım niyetiyle aldığı ambargo kararı Suriye’yi nasıl etkiledi?
- Türkiye’nin müdahaleleri karşısında Suriye halkı Türkiye halkını nasıl görüyor? Türkiye’de komünistlerin dayanışmasından haberdar mı?
- Arap Birliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerici ve işbirlikçi çizgiye karşı nasıl bir politikayı savunuyorsunuz?
- Liberal bir çizgiyi de içeren Arap Solu Forumu’nun Ocak ayı ortasında gerçekleşen toplantısını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- ABD karşısında bölgesel gücü olan Rusya, Çin gibi ülkelerin Suriye lehine politikası sizce sürdürülebilir ve güvenilir mi?
- Suriye Komünist Partisi’nin halk içerisindeki etkisi, seçimlerdeki başarı düzeyi, gençlik ve emekçi örgütlenmesi nasıl?

Programı dinlemek için tıklayınız.