Suriye Komünist Partisi: Zafer Suriye’nin olacak!

IŞİD bahanesiyle Suriye topraklarına dönük hava saldırılarının ardından açıklama yapan Suriye Komünist Partisi, saldırıların Suriye’nin ulusal egemenliğine dönük olduğunu ve Suriye halkının asla diz çökmeyeceğini belirtti.

(soL - Dış Haberler) ABD ve müttefiklerinin Suriye topraklarındaki IŞİD hedeflerine dönük saldırılarının ardından bir açıklama yayınlayan Suriye Komünist Partisi (SKP), Suriye’nin ulusal egemenliğini ihlal eden operasyonları sert bir dille kınadı.

SKP Siyasi Büro imzalı açıklamada, operasyonların uluslararası hukuku ihlal ettiğinin altı çizilerek, “saldırılar terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle sürdürülmektedir. Söz konusu örgütler, İsrail’in de katkısıyla başta emperyalist ABD ve İngiltere istihbarat örgütleri tarafından bölgedeki Suriye gibi ülkelere karşı emperyalist müdahale ve saldırılara gerekçe üretmek için yaratılmıştır. Suriye’nin namlunun ucuna konmasının nedeniyse, halkımızın uğrunda büyük fedakârlıklar yaptığı, emperyalizme ve Siyonizme karşı duruşudur,” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, emperyalist ülkelerden medet umulmaması gerektiği, “dünya halklarının deneyimleri, emperyalistlere, özellikle de dünyada terörizmin başı olan ABD emperyalizmine güvenilmemesi gerektiğini kanıtlamaktadır” sözleriyle hatırlatıldı.

Suriyeli yurtseverlere, ulusal egemenliği koruma ve emperyalist tuzaklara karşı uyanık olma çağrısı yapan SKP, “terörizmle mücadele dahi olsa, ABD’nin hiçbir bahanesi ulusal egemenliğimizi ihlal etmeyi meşrulaştıramaz” sözlerini kullandı.

Emperyalist müdahalenin gerekçesinin, son dönemde Suriye Ordusu’nun cihatçı çetelere karşı elde ettiği başarılar olduğuna dikkat çeken SKP, “Suriye halkı geçmişte olduğu gibi savaşmaya devam edecektir ve ulusal bağımsızlığına dönük herhangi bir saldırıya karşı direnecektir. Zafer bizim olacak. Suriye asla diz çökmeyecek” cümleleriyle açıklamasını noktaladı.