PKP: Birleşme değil, cephe

Pakistan Komünist Partisi'nin de aralarında bulunduğu sol partiler, güçlerini ortak eylemlerde birleştirecek.

Pakistan Komünist Partisi (PKP), ülkedeki sol partiler arasındaki görüşmelerin birleşme değil, ortak cephe kurmaya dönük olduğunu açıkladı.

Pakistan'daki çeşitli sol partilerin bir süredir ortak toplantılar düzenlediklerini hatırlatan PKP, bu toplantılara PKP'nin siyasi varlığını ortadan kaldıracak bir teklif yapılmaması şartıyla katıldıklarını vurguladı. Daha önce girişilen benzer denemelerin solu tek partide birleştirme gibi gerçekçi olmayan hedefler nedeniyle başarısız olduğunun altını çizen PKP, son toplantının ise ortak eylemlilik sürecinin temelini atarak anlamlı bir başlangıç yaptığını ifade etti.

PKP'nin açıklamasında, ortak eylemlerin ilk adımının 23 Ocak'ta gerçekleşecek ortak eylemlerle atılacağını, eylemlerde zamların ve İMF planlarının protesto edileceğini, vilayetlerin özerkleşmesinin ve Beluçistan'daki askeri operasyonların sona erdirilmesinin isteneceğini belirtti. Eylemlerde İslamcı terör eylemleri ve NATO'nun ABD öncülüğünde Pakistan'da yürüttüğü operasyonlar da protesto edilecek.

PKP sol partilerin ortak cephe içinde güçlerini birleştirmelerine dönük çabalara destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.

(soL - Dış Haberler)