Meksika Parlamentosu'ndan Fidel'e ödül

Moncada Kışlası baskının 60. yıldönümünde Meksika Parlamentosu, Fidel Castro'ya kişiliği ve hayatı boyunca devrime olan katkılarından dolayı ödül verme kararı aldı.

(soL - Dış Haberler) Moncada Kışlası baskının 60. yıldönümünde Meksika Parlamentosu tarafından Fidel Castro'ya ödül verilmesi kararı alındı.

Demokratik Devrim Partisi Parlamento Grup sözcüsü senatör Dolores Padierna, Meksika'daki Küba büyükelçisi Ismary Gonzalez'e takdir belgesini verdi.

Aynı zamanda Meksika Senatosu Dış İlişkiler Komitesi sekreteri olan Padierna yaptığı konuşmada 26 Temmuz 1953 günü Fidel Castro liderliğindeki ayaklanmanın ve 1959 yılında kazanılan gerçek bağımsızlığın önemini vurguladı.

Meksika ve Küba Devrimleri arasındaki yakın bağlara dikkat çeken Padierna, komutan Fidel Castro ile General Lazaro Cardenas arasında da benzerlik kurarak iki ülke halklarının bağımsızlık özlemine vurgu yaptı.

Padierna,Küba'ya çıkartma yapmadan önce Fidel ve arkadaşlarının Meksika'da olduklarını hatırlatarak Meksika halkının bugün sağlık, eğitim ve insan hakları alanlarında örnek bir ülke olan Küba ve Devrimine her türlü desteği sunduğunu belirtti.