Küba Beşlisi için dünya çapında sarı kurdela kampanyası

ABD'de tutuklu bulunan Küba Beşlisinin salıverilmesi için kampanya düzenleyen uluslararası komite ve dernekler Beşlinin Küba'ya dönmeleri için sarı kurdela kampanyası başlattı.

Prensa Latina'nın haberine göre, ABD'de tutuklu bulunan Küba Beşlisinin salıverilmesi için kampanya düzenleyen uluslararası komite ve dernekler Beşlinin Küba'ya dönmeleri için sarı kurdela kampanyası başlattı.

5 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kampanyada ve özellikle mahkumiyetlerinin 15. yıldönümü olan 12 Eylül günü Gerardo Hernandez ,Ramon Labañino Salazar, Antonio Guerrero, Fernando Gonzalez Llort ve Rene Gonzalez Schewerert için her yer sarı kurdelalarla donatılacak.

Sadece ABD değil tüm dünyada Küba dostlarının katılması beklenen kampanya kapsamında Beyaz Saray ve Vaşington'daki elçiliklerinde oturma eylemleri yapılacak.

Yapılan açıklamada 15 yıldır haksız yere mahkum edilen Kübalı anti-teröristlerin tek suçunun insan hayatını korumak olduğu belirtiliyor.

Küba televizyonuna dün konuşan Rene Gonzalez kampanyayı anlatırken özellikle 12 Eylül günü Küba'da bulunan bir yabancı misafirin görmemesinin mümkün olmayacağı şekilde eylemlerin örgütlenmesini rica etti.

Amerikan halkı için sarı kurdela efsanevi bir aşk şarkısına da ilham veren bir umut işareti.