Komünistler Ekim Devrimi için yürüdü

Ekim Devrimi 92. yılında Rusya ve Küba'da çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlendi.

Dün Büyük Ekim Devrimi'nin 92. yıldönümünde onbinlerce komünist Moskova'da büyük bir mitinge imza attı. Mitingde Ekim Devrimi'ni gerçekleştiren bolşevikler anılırken, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in 2005'te devlet başkanı iken 7 Kasım'ı ulusal tatil günü olmaktan çıkaran kararı da protesto edildi.

Binlerce orak-çekiçli bayrakla Moskova'nın merkezindeki Tverskaya Caddesi'nden yürümeye başlayan komünistler, Bolşoy Tiyatrosu yakınındaki Karl Marx büstünün bulunduğu meydanda miting düzenlediler.

Rusya Federasyonu Komünist Partisi tarafından düzenlenen mitingde, parti başkanı Gennady Zyuganov da bir konuşma yaptı.

Mitingin ardından, Sol Cephe lideri Sergey Udaitsov'un da aralarında bulunduğu 20 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Interfax ajansına göre, tüm Rusya'da Ekim Devrimi yıldönümü için 154.000 kişinin gösterilere katıldığı tahmin edilirken, eylemlerde 10.800 polis görev yaptı.

Küba Ekim Devrimi'ni unutmadı
Ekim Devrimi'nin 92. yılında Küba'da da bir tören düzenlendi. Küba Devrimci Silahlı Kuvvetler Bakanlığı'nın (MINFAR) düzenlediği törene, Ukrayna ve Beyaz Rusya elçileri ile Rusya Federasyonu, Kazakistan, Küba Dostluk Enstitüsü ve MINFAR'dan temsilciler katıldı.

Tören, Küba için enternasyonalist görevleri sırasında hayatlarını yitiren 67 Sovyet askerinin, Havana'nın batısındaki mozolesinde gerçekleştirildi.

(soL-Dış Haberler)