İsrail Komünist Partisi Suriye'ye saldırıyı kınadı

İsrail Komünist Partisi, ülkesinin geçtiğimiz Cuma ve Pazar günü Suriye'ye düzenlediği hava saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı.

İsrail Komünist Partisi (İKP), ülkesinin Suriye'ye dönük saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı.

Parti sözcsünün yaptığı açıklamada "Suriye'nin egemnliğini ihlal eden bu haksız saldırıyı kınıyoruz" denilirken, Suriye halkının haklarını koruyacak siyasi bir mutabakat için tüm taraflara çağrıda bulunuldu.

Sözcü sözlerine şöyle devam etti:

Netanyahu yönetimi tarihten hiçbir şey öğrenmediğini kanıtladı. Güvenlik, savaş durumu ile sağlanmaz. İsrail Komünist Partisi ve Hadaş (Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi) hava saldırılarını kınıyor ve tırmanan askeri gerginliğe derhal bir son verilmesi çağrısında bulunuyor. İKP ve Hadaş, bölgesel bir savaşa neden olabilecek bir aksiliğe karşı uyarıyor.

“Savaş yanılısı bir tutumun bütün bölge ve halkları için bir tehlike teşkil ettiğini” belirten İKP sözcüsü, İsrail yönetiminin kimyasal silahların kullanımını önleme “bahanesiyle” ABD emperyalizminin bölgesel çıkarlarına hizmet eden politikaları savunduğuna dikkat çekti.

İKP sözcüsü ayrıca, İKP'nin konvansiyonel olmayan silahların (kimyasal silahlar, kitle imha silahları vs.) kullanımına şiddetle karşı çıktığını ve İsrail de dahil olmak üzere Ortadoğu'nun bütün nükleer silahlardan derhal arındırılması gerektiğini belirtti.

(soL- Dış Haberler)