Hollanda'dan Türkiye'ye selam

İstanbul'da başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılmış olan direnişe Hollanda'dan destek büyüyerek devam ediyor. Hollanda'nın farklı kentlerinde yapılan protesto gösterilerine yüzlerce kişi katıldı.

4 Haziran Salı günü Westblaak 2 Rotterdam adresinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu önünde yapılan basın açıklamasında Turkiye'deki Direnişçilerin mesajı okundu. Mesajda “Bundan sonra bilinsin ki bu Park, Taksim Meydanı ve bu ülkenin bütün diğer meydanları, bu kent, bu memleket emeğe, emekçilere, halka emanettir. AKP'ye ve sermayeye teslim etmeyeceğiz.

8 gündür tüm baskı ve şiddete, yalana, manüplasyona, medya sansürüne rağmen direnişi dalga dalga büyütenlere, sokak sokak direnenlere selam olsun! Meydanları özgürleştirenlere, köprüleri aşanlara, evini, okulunu direnişçilere açanlara selam olsun!” denildi.

“Bu daha baslangıç, mücadeleye devam!”, “AKP istifa!”, “Hükümet Istifa!”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının sıkça atıldığı basın açıklamasına Türkiye Komünist Partisi üyelerinin yanısıra, Hollanda Yeni Komünist Partisi, Yunanistan Komünist Partisi ve Portekiz Komünist Partisi üyeleri de katıldı.

(soL - Hollanda)