Fransız Komünist Partisi: Erdoğan hoş gelmiyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Avrupa'da mitingler düzenleyen Erdoğan'ın 20-21 Haziran tarihlerindeki durağı Fransa'da, Fransız Komünist Partisi Erdoğan'ı istemediklerini belirten bir deklarasyon yayınladı.

Nurullah Yıldız

Fransız Komünist Partisi'nin (PCF) açıklaması şöyle

"Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 20-21 Haziran günlerinde Fransa'ya geliyor. Erdoğan ne miting yapacağı Lyon'a ne de Fransa'ya hoş geliyor!

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı için gerçekleştirdiği turları kapsamında önce Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından karşılanacak ve sonra 21 Haziran'da Lyon'da miting yapacak. Yapacağı etkinlikler kimsenin umurunda değil. Peki Erdoğan Hollande'ın adayı mı? Fransa bu bilindik otokratı mı destekliyor ya da bu aday Türkiye demokrasisinin adayı mı? Bu zamansız ziyaret, önümüzde duran gerçeklik açısından en uygunsuz seçenek olarak görünüyor.

Erdoğan'ın laik anlayışı zayıflatan otoriter rejiminde insan hakları ihlalleri devam ediyor. Cezaevlerinde bulunan binlerce siyasi tutuklu, hasta tutsakların durumu, tıpkı Taksim'de, Soma'da herkesin terörist ilan edilişi gibi, Kürtlerin yaşadığı bölge olan Lice'de de kendi yurttaşını vurmaktan çekinmeyişi bunlara örnek.

Kürtlerin ve Alevilerin hakları gasp ediliyor ve ayaklar altında eziliyorlar. Bu çürümeye yüz tutmuş hükümetin ardından gidilmemeli, uyguladığı baskıcı politikalar karşısında adalet savunulmalıdır. Suriye'de Cihat isteyenlere yardımcı olan bu hükümet Paris'te öldürülen 3 Kürt siyasetçinin de ölümünden sorumludur. Fransa'da insan haklarının olduğunu düşünerek yineliyoruz: Erdoğan Fransa'ya hoş gelmiyor.

Fransız Komünist Partisi"