FHKC: İsrail'e karşılık vereceğiz

24 yaşındaki Mutaz Vaşaha'nın Batı Şeria'da İsrail tarafından öldürülmesi üzerine bir açıklama yapan FHKC, işgal güçlerine karşılık vereceğini söyledi.

(soL - Dış Haberler) Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Batı Şeria'nın Birzeyt köyünde İsrail askerlerinin öldürdüğü Mutaz Vaşaha'nın intikamının alınacağını söyledi.

FHKC ve örgütün silahlı kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları tarafından yapılan açıklamada, saldırıya karşılığın "şüphe edilemeyecek bir biçimde geleceği" belirtilirken, direnişin tüm Filistin toprakları işgal kurtulana kadar devam edeceği vurgulandı.

FHKC ayrıca, Batı Şeria'daki Filistin yönetimini İsrail'le "güvenlik işbirliği"ni bitirmeye ve Filistin halkına geri dönmeye çağırdı.

Filistin yönetimi ise, Vaşaha'nın öldürülmesini kınarken, Filistin halkına "uluslararası koruma" talep etti.

Vaşaha, İsrail ordusunun evine yaptığı baskında öldürülmüştü. Askerler, Vaşaha'nın kardeşi ile birlikte iki kişiyi gözaltına almış, daha sonra Energa tipi anti-tank mermisiyle eve ateş açmışlardı.

Ma'an Haber Ajansı'na konuşan görgü tanıkları, evden askerlere yönelik ateş açılmadığını söylemişlerdi. İsrail ordusunda bir sözcü ise, operasyonun bir "terör şüphelisi"ni yakalamak için yapıldığını söylemişti.